Wegens zeer beperkte mogelijkheden tijdelijk gesloten

In lijn met de huidige coronamaatregelen zouden we overdag tot 17 uur open mogen zijn. De ervaring van de afgelopen 6 jaren leert dat er in de wintermaanden overdags maar weinig vraag is naar horeca in Stompwijk. Daarom zijn we ook van oktober tot maart doordeweeks alleen open voor diner. In het weekend is er mogelijk iets meer behoefte, maar de huidige regels maken niet alleen dat De Bles om 17 uur dicht moet, maar ook dat we maar 1/3 van de capaciteit mogen benutten, gasten en medewerkers bij bewegen mondkapjes moeten dragen én dat gasten die niet uit één huishouden komen op anderhalve meter afstand van elkaar moeten plaatsnemen. Leuk bedacht, maar zo blijven er wel weinig mogelijkheden over om plezier te beleven aan je bezoek aan De Bles. Ik geloof er niet in dat dit aantrekkelijk is voor veel mensen en dus zullen de kosten van het warm stoken, het personeel, de voorraden, etc. naar verwachting vele malen hoger zijn dan de baten. We sluiten De Bles dus en gaan aan de slag met onze take away. Onze bestverkochte week specials hebben we nu standaard toegevoegd aan de menukaart. Die zijn dus de hele maand te bestellen. Onze vernieuwde afhaalmenukaart staat in de Dorpsketting.

Wat doen we verder nog wel? 

Dat we gesloten zijn betekent overigens niet dat we niets meer doen. Naast het afhalen van eten kunnen we lunches verzorgen voor op locatie eveneens als een lekker buffet. Ook kunt u terecht met een besloten groep voor vergaderingen of andere bijeenkomsten. En we zullen incidenteel wel open gaan. Bijvoorbeeld met de formule 1 race op 12 december (als het kampioenschap niet aankomend weekend beslist wordt). Dat doen we dan in Brasserie zodat we veel ruimte hebben om afstand te bewaren.

En Kerst dan?

Kerst is echt een hoofd- én buikpijndossier. We hebben zowel de 24e als de 25e heel veel reserveringen staan. De kerstdecoratie staat al klaar om de hele Bles direct na Sinterklaas in kerstsfeer te brengen. De huidige coronamaatregelen lopen af op 19 december. Theoretisch bestaat er dus een kans dat we open mogen met Kerst, maar kijkende naar de huidige situatie en met de ervaringen van afgelopen 20 maanden geloof ik daar niet in. Die kans is nihil. Helaas dus ook dit jaar geen kerstinrichting, geen kerstdiner en geen kerstklaverjassen. Nu moeten we dus snel kiezen of we als alternatief wel of geen kerstdinerpakketten gaan maken voor thuis. Dat beslissen we deze week. Wordt vervolgd.

Jeroen de Gier