Stompwijkseweg blijft hobbelpad

De gemeente gaat niets doen aan de Stompwijkseweg. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk laten weten in antwoorden op vragen. De weg werd in de jaren 2017-2018 helemaal opgeknapt. Daar werd 7,3 miljoen euro aan uitgegeven. Nu zijn er echter aan de kant van de Stompwijksevaart overal weer hobbels en kuilen ontstaan. Daardoor rijden fietsers midden op de weg met alle gevaren van dien.

‘De Stompwijkseweg is dit najaar door de gemeente opnieuw geïnspecteerd. De verrichte weginspectie leidt niet tot het beeld dat de weg onveilig is en geeft dan ook geen aanleiding om eventuele herstelwerkzaamheden in te plannen. Hierbij komt ook dat eventuele herstelwerkzaamheden van delen van de weg vrijwel zeker zullen leiden tot een verslechterde eindsituatie van de hele weg. De weg is machinaal aangelegd en verliest na een handmatig herstel deels zijn stevigheid. De Stompwijkseweg is inmiddels in beheer bij de gemeente. Er is geen verplichting voor de uitvoerend aannemer om de oneffenheden te herstellen’, aldus Van Eekelen.

De wethouder gaat ook in op de toestand van de Veenpoldersweg, de rondweg rond het centrum van Stompwijk. Die weg is klaar op 250 meter na. Daar moet een nieuw fundament onder. Dat zou dit najaar gebeuren maar dat bleek niet zo te zijn. Volgens de wethouder zijn de werken vertraagd door overleg met aannemer KWS. Het werk wordt nu komend jaar gedaan en zou eind mei klaar moeten zijn mits het weer meewerkt. De extra kosten belopen 1,2 miljoen euro.

Van Eekelen geeft toe dat de blokkades op de Veenpoldersweg worden omzeild. Daardoor in schade ontstaan aan het wegdek, fietspaden en bermen. Dat wordt op kosten van de gemeente hersteld. Oude lichtmasten bij de Huyssitterweg zijn inmiddels weggehaald, een gat in het wegdek bij de Tuindersweg is gedicht. Over de kruising van de Veenpoldersweg met de N206 wordt nu met de provincie gesproken. De gemeente moet eerst de situatie ter plekke in beeld brengen.

Voor de vernieuwing van de Dr. van Noortstraat worden nog voor de jaarwisseling een aantal ontwerpen gepresenteerd. In januari wordt daar dan met alle betrokkenen over gesproken. Vervolgens moeten de gemeenteraad en het Hoogheemraadschap Rijnland (beheerder Stompwijksevaart) knopen doorhakken.