Nieuwflits gemeente

Afspraak inplannen corona boostervaccinatie 

Bent u rond de 80 jaar oud, dan kunt u nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Wacht dan op de brief. Op de website www.rivm.nl staat tot welk geboortejaar een afspraak ingepland kan worden.

Vogelgriep vastgesteld in onze gemeente

In verschillende delen van Nederland heerst vogelgriep. Ook in onze gemeente komt het vogelgriepvirus voor. Dat is bij (tot nu toe) 2 wilde, op straat aangetroffen, zieke vogels vastgesteld.

Loden leidingen in uw woning? Laat ze vervangen

In onze gemeente staan woningen die voor 1960 zijn gebouwd. Woont u in zo’n woning? Dan is het mogelijk dat u loden waterleidingen heeft. Als dat het geval is, is het beter om die leidingen te laten vervangen. Te veel lood in drinkwater is niet gezond. 

Online bijeenkomst over het verduurzamen van uw woning

Wat u nú al kunt doen om uw woning te verduurzamen? Dat leert u in de online bijeenkomst over de energietransitie op donderdag 16 december om 19:30 uur. Het webinar wordt georganiseerd door het onafhankelijk inwonersinitiatief Energy Common Leidschendam-Voorburg. Interesse? Meld u gratis aan!

Bankpas en pincode geven? Trap er niet in!

Maak het oplichters niet te makkelijk: geef uw bankpas nooit uit handen. Ook niet als iemand u op die manier aanbiedt om te helpen bij het pinnen. Geef tevens nooit uw pincode aan iemand. Ook niet als hij of zij belt of voor uw deur staat en zegt van de ‘bank’ of de ‘politie’ te zijn. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Trap er niet in!