Aangenaam kennismaken

Hallo,

In de   Dorpsketting stond een oproep aan nieuwe bewoners van Stompwijk om zich voor te stellen. Nou daar gaan we dan. Mijn naam is Anja en ik woon samen met mijn man Ferry aan de Stompwijkseweg. We zijn beiden geboren in Zoetermeer en hebben onze kinderjaren beleefd als in een dorp, maar Zoetermeer ging groeien en hoe.

In januari 2019 zijn wij na 59 jaar in Zoetermeer te hebben gewoond verhuisd naar Stompwijk, waarom? De kinderen zijn de deur uit en wij zochten een kleinere woning, maar met meer ruimte om ons heen. Dat is goed gelukt. Verbazend was het dat we ons realiseerden dat er geen stoplichten in Stompwijk zijn, de fiets (vooralsnog) niet met twee dikke sloten vast hoeft, je geen muntje in het winkelkarretje hoeft te doen, als je de Coop binnenkomt mensen goedendag terug zeggen.

We wonen tussen de weilanden en leren het boerenbestaan kennen met in elk jaargetijde fantastische momenten. De buren hebben ons verwelkomd alsof we in een warm bad terecht kwamen. Wat is het bijzonder dat de buurman je belt dat een koe gaat kalven en je daar getuige van mag zijn en manlief zelfs mee heeft geholpen. Of als de schapen lammetjes hebben de buurman belt zodat ik met onze kleinkinderen kan komen kijken. Dat je als buren uitgenodigd wordt met verjaardagen of om gezellig bij te kletsen.

Ik was werkzaam bij een kinderdagverblijf in Zoetermeer, maar ben nu aan het werk bij SKZ als inval medewerkster voornamelijk in Zoeterwoude-dorp bij de babygroepen en de peutergroepen maar ook regelmatig bij de BSO hier in Stompwijk. Hierdoor leer ik veel kinderen en ouders kennen. Zo ook de gezellige Maerten van den Velde school met hun leuke activiteiten, zoals o.a. de boerderij-lessen voor groep 8 en de kippen op het schoolplein.

Wat wij van Stompwijk vinden? Een lief rustig dorp met een hechte gemeenschap. Maar zo van lieverlee leren we steeds meer mensen kennen. We hebben wel gemerkt dat hier heel veel mensen wonen met paarden. Wij vinden het prachtig als er paarden langs ons huis lopen. Wij hebben geen spijt van de overstap van stad naar dorp.

Groet van ons, Ferry en Anja Lamboo- Rotteveel