Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag werd op de ijsbaan in Breda de 8e cup wedstrijd verreden. De stemming was bedrukt door afwezigheid van publiek en het bericht uit Oostenrijk dat de Alternatieve Elfstedentocht en andere wedstrijden en toertochten op de Weissensee zijn afgelast. Dit in samenspraak en overeenstemming met de Oostenrijkse autoriteiten en de organisatie Alternatieve Elfstedentocht. Het is niet verantwoord om het door te laten gaan, aldus het Communiqué. Natuurlijk jammer voor de wedstrijd rijders en andere schaatsliefhebbers, maar wellicht heeft koning winter voor ons landje nog wat in vriezer.

In Breda werd wel geschaatst, als eerste gingen de Dames B van start. Winnares werd Sofie Schilder gevolgd door Sanne van der Schaar en Jeanne Berkhout. Bij de heren B werd na herstart door een grote valpartij Ruben Ligtenberg 1e, gevolgd door Ruud Slagter en Gert Jan van Diepen. Bij de Dames Top won Femke Mossinkoff haar eerste wedstrijd, we gaan nog meer van haar horen. 2e Maaike Verwey en 3e Arianne Pruisscher. Tjilde Bennis viel helaas uit. Bij Heren Top werd de Belg Bart Swings 1e met een machtige slotronde 2e Harm Visser en 3e Bart Hoolwerf. Ook Christiaan Hoekstra viel helaas uit.

Als het doorgaat is op Nieuwjaars- dag het NK marathon in Alkmaar. De start is om 13,15 uur met de Dames Neo senioren, als 2e  om 14.15 uur de Neo senioren heren, als 3e de Dames senioren om 16.00 uur en als laatste de heren senioren om 17.30 uur.

Volgens berichten zijn de wedstrijden live te volgen bij de NOS en live stream van de KNSB.

Vrolijk kerstfeest

Aad de Haas