Voedselgroep Oosterfaantje

Door enkele berichten op FaceBook  en in de Dorpsketting, werd ik nieuwsgierig naar Stichting Voedselgroep Oosterfaantje in Zoetermeer. En dus ben ik op de fiets gestapt en er wezen kijken. De  manier waarop ik te woord werd gestaan en hun missie maakte mij blij. Oosterfaantje is een voedselbank, een stichting, die als (mede) motto heeft:

Stichting voor mensen die 1 euro te veel hebben voor de voedselbank maar 1 euro te weinig voor de huur!

Je  kunt er dus terecht als je financieel even moeilijk zit en de toelating gebeurt op basis van een gesprekje en vertrouwen. Dagelijks kun je er verse groente/vlees halen en op vrijdag een flinke tas voor het weekend. Je mag een vrijwillige donatie doen, indien je dat wilt. Wat mij nog meer verraste is dat zij ook tegen voedselverspilling hun werk doen. Elke vrijdag middag, na 14.00 uur mag je een flinke tas overgebleven producten komen halen, zonder vlees of vis is een tas € 2,- en met vlees of vis € 5,-. Een donatie erbij is fijn maar hoeft niet. En dat is voor iedereen!! Dus ben je tegen voedsel verspilling? Ga ook eens kijken.

Ik heb dat laatste natuurlijk uitgeprobeerd en zo kwam ik op een vrijdagmiddag thuis met een enorme tas overgebleven producten. Diverse soorten groenten, fruit, vlees, vis, brood, crackers, kaas, rijst en nog veel meer. Natuurlijk voor mij alleen te veel en dus heb ik het gedeeld. En nee, geen producten over de datum. Veel producten kon ik nog dagen, zelfs weken bewaren. Wat ik in de tas gezien heb, en van Oosterfaantje begrepen, hebben zij goede toeleveranciers. De dagelijkse toevoer maakt dat alles nog vers is als het in de schappen van deze voedselbank komt.

Ik wil deze ervaring met jullie delen, is het niet omdat je het misschien nodig hebt, dan is het wel omdat verspilling zo zonde is.  Stompwijkers zijn  van harte welkom is mij verzekerd!

Website : www.oosterfaantje.nl 

Mailadres : info@oosterfaantje.nl

Wattstraat 26B 2723  RC Zoetermeer (tegenover de Pelgrimshoeve)

Trudy : 06 15150079     

Marinus : 06 48860591

Jona van der Meer