Beste Stompwijkers,

Het was leuk om in Stompwijk langs te gaan en kennis te maken. We hebben Stompwijk het afgelopen jaar vanuit het gemeentehuis intensiever opgezocht. Er is speciaal overleg gestart met onze ruimtelijke directeur. Er zijn woningbouwplannen ontwikkeld en ook, hoewel nog niet helemaal af, is er gewerkt aan betere bereikbaarheid. Daarnaast is er een versteviging van de adviesfunctie van de adviesraad in de regelingen opgenomen. Al met al staan we klaar voor 2022 om op de ingeslagen weg voort te gaan.

Foto: Esther van Eijk

Nu eerst de feestdagen. Helaas vinden die toch weer onder zware beperkingen plaats. Omdat omikron er lelijk uit ziet is dat wel te begrijpen, maar toch hadden we het allemaal liever anders gezien. Ook in een hechte gemeenschap als de uwe is het noodzakelijk om rekening te houden met die maatregelen. Ik hoop dat de rust die er als het gevolg van de coronamaatregelen ontstaat misschien ook ruimte geeft om het thuis extra gezellig te maken. De kerstverlichting aan, misschien dat boek lezen dat al tijden in de kast staat of uitgebreid koken. Om zo toch te proberen wat licht te vinden in deze donkere dagen. Ik wens iedereen daarbij alle goeds en kijk met u uit naar betere tijden.

Recent heb ik Stompwijk nog verkend met uw wijkagent. Ik zag bijzondere en mooie plekjes. Bijzonder om in het stedelijk gebied zo veel groen en rust te vinden.

Ik wens u een rustige oud en nieuw en een gezond 2022!

Jules Bijl

Burgemeester