Verkiezing leden Adviesraad Stompwijk

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 is, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezing, de verkiezing van de leden van de Adviesraad Stompwijk.

De Adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over maatregelen en voorzieningen die voor de behartiging van de belangen van het buitengebied wenselijk of noodzakelijk zijn. De gemeenteraad wordt geadviseerd als daar om wordt gevraagd.

Omdat de Adviesraad adviseert over het gehele buitengebied vallen de Stompwijkseweg, de Oostvlietweg gedeeltelijk, het Wilsveen en het overige buitengebied ook binnen het stemdistrict Stompwijk. Iedere kiesgerechtigde die tot dit stemdistrict behoort, mag stemmen voor de Adviesraad. Dus naast de stempas voor de gemeenteraadsverkiezing krijgen inwoners van Stompwijk, de Oostvlietweg en het Wilsveen een afzonderlijke oproep voor de verkiezing van de Adviesraad.

Kandidaat stellen

Voor de verkiezing van de leden van de Adviesraad Stompwijk kunnen kandidaten worden gesteld. De formulieren hiervoor zijn verkrijgbaar in het Dorpspunt en in het Servicecentrum in Leidschendam. De ingevulde formulieren kunnen worden ingeleverd tussen 24 en 31 januari 2022. In het Dorpspunt staat hiervoor een stembus.

Iedereen die woont in het stemdistrict Stompwijk en buitengebied, Nederlander is of de nationaliteit bezit van één van de landen uit de Europese Unie, 18 jaar of ouder is en wie het passief kiesrecht niet is ontzegd, mag zich kandidaat stellen. Ook een niet-Nederlander van buiten de Europese Unie, die in het stemdistrict Stompwijk woont, 18 jaar of ouder is en wie het passief kiesrecht niet is ontzegd, kan zich kandidaat stellen als lid van de Adviesraad Stompwijk, mits hij of zij gedurende 5 jaar legaal in Nederland verblijft. Een lid van de Adviesraad Stompwijk kan niet tegelijkertijd gemeenteraadslid zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voldoet u aan deze eisen en wilt u zich kandidaat stellen?  Dan kunt u uw persoonsgegevens en uw handtekening op de lijst invullen en die door tenminste tien stemgerechtigden laten ondertekenen. Iedereen mag één kandidaat ondersteunen en dus één kandidatenlijst ondertekenen.


Inleveren kandidatenlijst

De kandidatenlijsten kunnen tussen 24 januari en 31 januari 2022 worden ingeleverd in de stembus in het Dorpspunt, Doctor van Noortstraat 92 B.

Bekendmaken kandidaten

In het Stadskantoor wordt de stembus geopend en worden de lijsten gecontroleerd. Vertonen de lijsten gebreken, dan krijgen de aanstaande kandidaten tot 4 februari 2022 de gelegenheid om deze te corrigeren. Vanaf 5 februari zullen in de Dorpsketting, de gemeenterubriek en op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg de kandidaten bekend worden gemaakt.