Marathonschaatsen

Op het prachtige complex Kardingen in Groningen werd afgelopen zaterdag de 12e wedstrijd om de Marathoncup verreden. Als eerste de heren B van start. Een enerverende zware wedstrijd met telkens uitloop pogingen en een verschroeiend tempo. De klassementsleider Arjan van Damme werd het teveel en stapte af. Toch wist niemand definitief weg te komen voor een ronde voor. Het uitgedunde peloton werd een massa sprint. Kayo Vos was de snelste voor Gert Jan van Diemen en Ruben Marinus. Er zijn nog drie man die de cup kunnen winnen a.s. zaterdag in Den Haag.

De dames B als tweede van start. De winst in de massasprint ging naar Janne Berkhout voor Sanne van der Schaar en de Zoeterwoudse Olin Verhoog. Bij de dames Top wist ook niemand weg te komen. De finish was wel spectaculair om dat de eerste drie vallend over de streep kwamen. Nog nooit gezien. Als winnares Paulien Verhaar aangewezen voor Maaike Verweij en Iris van der Stelt.

Bij de heren top was het ook een afval race. Negen man wist een ronde voor te pakken. Langebaan rijder Chris Huizinga van de Jumboploeg reed als training mee met de marathon. Hij wist in de finale met nog vier ronden te gaan, te ontsnappen. Hij bleef knap weg en won voor Harm Visser (Jumbo) en Sjoerd den Hertog. Deze blijft klassement leider.

A.s. zaterdag is de finale van de KNSB cup op de Haagse Uithof. Volgens de huidige coronaregels is publiek toegestaan. (Kan zomaar veranderen). De start is om 16.45 voor de heren  B. Douwe Boonstra van GroeneHartSport kan de cup nog winnen. De ploeg zal er natuurlijk alles aan doen om dit te realiseren. Spektakel verzekerd!! Als 2e de dames B om 16.45, derde Dames Top om 19.00 uur met als klassement leidster Lisa van der Geest uit Warmond. Als laatste heren Top. Met natuurlijk onze voorzitter Christiaan Hoekstra voor ploeg Sportchalet Viehhofen.

Tevens wordt deze finale gebruikt als relatie avond voor sponsors en donateurs van GroeneHartSport. Entree bewijzen via GroeneHartSport.