Stichting Oud Stompwijk … op zoek naar verhalen en foto’s!

De winter stelde dit jaar niets voor, veel regen en wind, maar ijs en sneeuw bleven weg. Gelukkig gaan de winterspelen in Beijing wel door en kunnen wij genieten van veel prachtige sportmomenten. Vanochtend behaalde Ireen Wüst goud op de 1500 meter, haar 5e deelname aan de Olympische Spelen, met tot nu toe 12 medailles waaronder 6 gouden! Een ongekende prestatie! Als wij in de boeken duiken dan zien wij dat er ook diverse Stompwijkse sporters deelgenomen hebben aan de winterspelen. Richard Suyten was een van de eerste enthousiaste shorttrackers van ons land en mocht in 1988 in Calgary meedoen op dit hoogste niveau, toen was het nog een demonstratiesport. Lia van Schie nam in 1992 deel aan de winterspelen in Albertville en schaatste maar liefst drie afstanden, de 1500, 3000 en 5000 meter. Geen medailles voor haar helaas, maar wel prachtige resultaten met een zestiende, negende en achtste plaats. Wie doet haar dat na in Stompwijk? Cees Juffermans heeft zelfs aan twee Olympische winterspelen meegedaan, in 2002 in Salt Lake City en in 2006 in Turijn. Zijn vrouw Liesbeth Mau Asam heeft ook aan twee Olympische winterspelen meegedaan, in 2006 in Turijn en 2010 in Calgary. Nu is Cees in Peking om namens de NOS verslag te doen tijdens de shorttrack wedstrijden. Ja als je zelf shorttracker geweest bent weet je alle ins en outs en kun je natuurlijk heel goed commentaar geven, zeker met zo’n vlotte babbel als Cees. Het is toch een ingewikkelde sport met vaak een verrassend resultaat, maar als Cees het uitlegt dan begrijp je er steeds meer van en ga je er meer van genieten. Zijn er nog meer Stompwijkers die ooit aan de Olympische spelen hebben meegedaan? Ik weet het niet, maar uiteraard zijn de foto’s en de verhalen welkom bij ons. Ook andere sportieve uitdagingen die je met ons wilt delen zijn welkom. Wij zijn al weer volop bezig met het verzamelen van mooie verhalen voor de volgende uitgave van de Stompwiic, maar er kan altijd meer bij. Dat ons boekje ook ver buiten Stompwijk gelezen wordt merken wij aan reacties, bij het artikel over het Panorama en het vergelijk met de foto’s en het schilderij heb ik Leen de Jong benoemd als olieboer, maar het moest natuurlijk Bertus de Jong zijn. En ook mooie andere herinneringen kwamen bij mensen boven, daar gaat het om! En ook dat we deze mooie herinneringen blijvend bewaren voor de toekomst.

foto: Kees Havik

Op facebook is Truus actief op de pagina OUD STOMPWIJK en de geplaatste foto van leerlingen uit de jaren 1980-1982 heeft inmiddels bijna alle namen opgeleverd, wat een leuke foto met veel tieners die nu inmiddels rond de 40 jaar zijn.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?


Meld je aan : https://www.oudstompwijk.info/publicaties/nieuwsbrief/aanvragen-nieuwsbrief

Wil je een abonnement of de beeldbank bekijken bezoek dan de website www.oudstompwijk.nl of mail ons redactie@oudstompwijk.nl als je een correctie, een mooi verhaal of foto voor ons hebt.

Geniet van de aangeleverde foto’s van vroeger en geniet van de Olympische Spelen in Beijng nu.

Ria Luiten