Maximaal 30 op Meer- en Geerweg Stompwijk

B&W hebben besloten de maximum snelheid op de Meer- en Geerweg in Stompwijk te verlagen van 60 naar 30 kilometer per uur. Dit vanwege de verkeersveiligheid.

B&W geven de volgende motivering: ‘De Meer- en Geerweg ligt in het landelijk gebied Stompwijk. Het is een erftoegangsweg buiten de bebouwde kom. De weg ligt op een dijk met aan de ene zijde een hoge heg en aan de andere zijde, zachte zijbermen, grenzend aan water. De weg is 3,90 meter breed en heeft een bochtig verloop’.

foto: Jan vd Sman

‘Door het bochtige verloop van de weg en de heg is de zichtbaarheid op de weg slecht. Bestuurders zien tegemoetkomend verkeer pas op een laat moment aankomen. Doordat de weg in het landelijke gebied ligt rijden er
regelmatig grote landbouwvoertuigen over deze weg. Omdat er geen passeerhavens zijn en er sprake is van zachte zijbermen is passeren van voertuigen enkel mogelijk voor de uitritten van de verschillende erven langs de weg’. ‘De huidige maximumsnelheid van 60 km/u is te hoog voor dit type weg. Door de slechte zichtbaarheid en het gebrek aan goede passeermogelijkheden kan deze maximumsnelheid voor gevaarlijke situaties zorgen. De maximumsnelheid wordt om die reden verlaagd naar 30 km/u. Tenslotte worden er door de gemeente geen extra snelheidsremmende maatregelen toegepast. De uiterlijke kenmerken van deze weg zijn voldoende voor bestuurders om aan de nieuwe maximumsnelheid te voldoen’.

De politie heeft met de maatregel ingestemd.