Marathonschaatsen

De eerste twee wedstrijden voor de mannen en vrouwen van de lange adem op het zee-ijs nabij het Zweedse Lulea zitten erop. Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd. De 60 km voor de heren was voor Martijn Mulder. De B rijder was onze voorzitter van de IJsclub Christiaan Hoekstra te snel af in de twee strijd naar de finish. 2 dus 3e werd Gay Hekman.

Bij de dames over 40 km was Ineke Dedden de snelste voor Iris van der Stelt en Merel Bosma. Tjilde Bennis prima 18e.

De tweede wedstrijd afgelopen zondag het ONK  (Open Nederlands Kampioenschap). Bij stevige wind over 100 km won bij de dames Luna Jonkers, een B rijdster. Ze was alleen ruim voor op Ineke Dedden en Elsemiek van Maaren.  Tjilde Bennis werd 17e.

Bij de heren was het een afvalrace, mede door de wind en het zware zee ijs. De sterke mannen komen dan naar voren. De wedstrijd over 150 km werd gewonnen door Jordy Haring voor Niels Overvoorde van Sportchalet Viehhofen en 3e Bjorn Bakker ook een B rijder. Christiaan Hoekstra was niet goed deze dag en moest voortijdig afhaken.

Er zijn deze week nog 3 wedstrijden nl. aanstaande dinsdag voor de dames 80 km start om 10.00 uur, voor de heren 100 km start om 12.00 uur. Dan donderdag 3 maart voor de heren start om 10.00 uur voor 60 km en de dames start om 13.00 uur. Zaterdag 5 maart is de finale over 200 km zowel dames als heren. Start om 8.00 voor de dames en de heren om 8.30 uur. 

Aad de Haas