Op stap in Stompwijk

Afgelopen zaterdag mocht ik een rondje meefietsen vanuit het buitengebied Wilsveen naar ons dorp. Coert Bregman, kandidaat voor de CristenUnie bij de Gemeenteraadsverkiezing van 16 maart, had dit georganiseerd om het landelijk karakter van Stompwijk al fietsend te tonen aan zijn partijgenoten. En hen te attenderen op de noodzaak van een goede verbinding tussen stad en land, zodat dit in harmonie gaat.  Er werd gefietst vanaf de begraafplaats in Wilsveen en stil gestaan bij een aantal unieke plekken richting het dorp. Een aantal leden van de Adviesraad was hier ook bij aanwezig en er werd volop informatie uitgewisseld. Laten we hopen dat het effect heeft op een leefbaar Stompwijk en dat het agrarische karakter behouden blijft, maar wel met de mogelijkheid dat de jongeren en de ouderen een reële kans krijgen om zich hier te vestigen.

Het rondje werd afgesloten bij de nieuwe ruimte van de jeugd in de kelder onderin het Dorpspunt. Door allerlei oorzaken heeft het even geduurd (vanaf 2004 werd er al over gepraat), maar wat hebben ze er een prachtige plek van gemaakt. Een mooie houten bar was mede mogelijk dankzij de hulp van AVS. En ook andere donateurs hebben ervoor gezorgd dat het gemaakt kon worden zoals het nu is. Er werd afscheid genomen van de oudere groep van de Base en de nieuwe naam werd onthuld door het neerhalen van de vlag met Summerland….en de nieuwe naam is …. Club Destiny! Hopelijk kan de jeugd nu weer gezellig bij elkaar komen en samen genieten in dit mooie thuishonk.

Daarna door naar Oud-Prins Marcel die van zijn baas een nieuwe vrachtauto ter beschikking heeft gekregen en wat voor een, een prachtexemplaar. Dat betekent wel dat hij nog 7 jaar aan de bak moet om bestellingen rond te brengen voor Van der Mey BV, maar eerst was het tijd voor het dopen van de auto. Normaal was het de dag van de Carnavalsoptocht en daarom wilde Marcel er toch een feestje van maken en besloot hij voor familie, vrienden, Prins Ruud de 2e, Opper Lennert en Page Marian en de Raad van Elf  in de loods bij Ted de Haas, muziek, een hapje en een drankje  te regelen.  

Het was super geregeld en dan wel geen Carnaval, maar gezellig was het zeker. Marcel veel veilige km’ers met jouw mooie vrachtauto en je kunt hem ook goed schoon houden, want je kreeg een mooi pakket om hem helemaal spic en span te poetsen!

Ria Luiten