Bericht van Loek

Dit is een berichtje uit Uganda. Mijn naam is Loek Verburg. Sinds 1997 heb ik regelmatig voor verschillende organisaties in Oost Afrika gewerkt in diverse projecten en langere tijd in Uganda gewoond. Vorig jaar heb ik besloten om mezelf vervroegd te pensioneren en ben ik weer naar Uganda gegaan. Samen met mijn vrouw, een Ugandese sociaal werkster, hebben we al jaren lang opvang geboden aan kinderen die dat nodig hebben.

Wij geven een thuis aan kinderen die ofwel wees zijn ofwel niet bij hun ouders kunnen leven. We bieden opvang en zorg in geval van nood en proberen familie of pleegouders te vinden voor kinderen om bij te blijven. Op dit moment hebben we 19 kinderen tussen 2 en 17 jaar oud in huis.

 
Naast het tehuis hebben we een boerderij waar we inkomsten en voedsel voor het tehuis proberen te kweken. Voor de boerderij willen we een waterput slaan om de opbrengst te verhogen. Door klimaat verandering is het regenseizoen niet langer betrouwbaar waardoor we irrigatie moeten gaan toepassen vanuit grondwater door middel van een pomp op zonnestroom.

De waterput zal ongeveer € 900,—  kosten en het pompsysteem met panelen en accu’s ongeveer € 800,—.

De boerderij verzorgt voor het tehuis voedsel en inkomsten en geeft ook banen en sociale ondersteuning voor een aantal alleenstaande moeders in de omgeving. De kinderen in de opvang gaan er af en toe naartoe voor weekend of vakantie om te ontspannen en het reilen en zeilen op de boerderij te leren kennen. Vanaf de boerderij kunnen we ook water leveren aan de gezinnen in de buurt.

We hebben nu op website GOFUND een pagina geopend om te proberen het benodigde geld via crowdfunding bijeen te krijgen. Als je naar Gofundme.com gaat kun je op mijn naam het project vinden (projektnaam Obbo Joah Memorial fund)  via de zoekfunctie. Als het lukt om het geld bijeen te krijgen dan is dat een grote stap voorwaarts in ons streven om het project financieel onafhankelijk te maken van donaties en mijn inkomen zodat het ook op de lange termijn kan blijven draaien.

Bij voorbaat dank, Loek Verburg