De ja-knikkers van Poetin

Het was in de jaren zestig dat de Nam olie kwam boren in Stompwijk

Er stonden verschillende ja-knikkers tussen Stompwijk en Zoetermeer opgesteld om het zwarte goud olie omhoog te pompen langs de Middelweg.

Verschillende plekken zijn nog zichtbaar in het landschap. De borden van de Nam verwijzen naar de voormalige olieplekken.

Wat ik wil zeggen is dat Rusland ontzettend veel JA-KNIKKERS heeft.

Die geen olie naar boven halen, maar deze ja-knikkers zitten aan de tafel bij Poetin. Bij besluiten die Poetin voorstelt allemaal onderdanig zijn en alleen maar JA kunnen of mogen zeggen .

De militaire top, de Oligarchen en de multimiljardair zijn de grootste ja-knikkers van Poetin zijn te bang om Nee te zeggen vandaar dat deze ja-knikkers mede verantwoordelijk zijn voor deze oorlog. In het belang voor de macht van Poetin moeten ze blijven knikken zonder olie en verstand. Want als je het niet eens bent met Poetin ben je NEE KNIKKER tegen zijn beleid. En net zo kwetsbaar als alle andere Russische demonstranten die opgepakt worden.

Op deze manier houdt hij iedereen achter zich vandaar JA KNIKKERS door heel Rusland zitten. En hoe oliedom ben je als je deze man niet terug kan fluiten voor zijn dodelijke beleid en het slopen van mens en land. Ik begrijp zijn orthodoxe geloof niet, de kerk van Poetin is een stukje van het kruitvat voor deze ongelovige vreselijke denkbeelden die nu plaatsvinden in de Oekraïne.

Wie zondag de Ambassadeur van Rusland heeft beluisterd en zijn beschuldigingen neerlegt in gesprek bij Buitenhof. Begrijp je niet dat zo’n man in het belang van Rusland Oekraïne de schuld geeft betreft het oorlogsgeweld wat nu plaatsvindt.

Poetin die zelf in zijn bunker de lakens uit deelt aan de ja-knikkers die geen nee mogen zeggen.

Zegt genoeg.

Wybo Suijten

Een gedachte over “De ja-knikkers van Poetin”

  1. Helemaal mee eens…vreselijk!
    Dat dit gewoon maar door kan gaan…niemand doet iets aan deze oorlogs misdadiger.

Reacties zijn gesloten.