Gemeenteraadsverkiezingen

Op 14, 15 en 16 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het lijkt wel dat dat voor Stompwijk belangrijker is dan ooit te voren.

Voor Stompwijk is het nu belangrijker dan ooit te voren. Als je kijkt wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd in ons dorp, kun je stellen: “dat is niet veel”.

Hetgeen er wel is gebeurd, de rondweg, het opknappen van de Stompwijkseweg en het Dorpspunt waren al plannen welke in de vorige periode geregeld waren. Toen zat de enige lokale partij Gemeente Belangen Leidschendam-Voorburg-Stompwijk (GBLV) nog in de coalitie. Deze partij heeft zich toen enorm ingezet om deze plannen te realiseren. Bij de vorige verkiezingen kwamen er veel partijen met onuitvoerbare plannen om maar zoveel mogelijk kiezers naar binnen te halen. Waar GBLV alléén beloofden waarvan ze overtuigd waren dat ze het ook waar konden maken. Dit is nou net de reden dat GBLV op een haar na niet de grootste waren en daardoor buiten de coalitie vielen de afgelopen vier jaar. Dit terwijl zij in de periode daarvoor meer dan 75% van hun plannen uitgevoerd hebben wat nog geen partij ooit heeft kunnen waarmaken.

De bewoners hangen zelf plantenbakken op om het  dorp te verfraaien. Hoe vaak zien we in Stompwijk een plantsoenendienst om alles in ieder geval bij te houden? Als we zo nog eens vier jaar  door moeten gaan, wordt Stompwijk net een verlaten mijn…

Net als vier jaar geleden sta ik weer als lijstduwer op de kieslijst van Gemeente Belangen (plek 15). Dat doe ik niet om in de gemeenteraad te komen, want daar heb ik geen tijd voor. Maar wel om deze partij te helpen waar het kan. GBLV is niet links of rechts, maar gewoon voor alle bewoners van dit dorp. Natuurlijk kan je het niet altijd iedereen naar het zin maken, maar luisteren naar wat er speelt, de moeite nemen om niet alleen in het weekend in Stompwijk te wandelen of te fietsen maar er ook doordeweeks je te laten zien om te weten wat er echt speelt. Niet nu alleen voor de verkiezingen, maar altijd.

Afgelopen 4 jaar is er vrijwel niets gedaan voor Stompwijk. Hoe verpauperd is het dorp er inmiddels uit gaan zien. Hoeveel bouwvallige panden staan er in het dorp, hoeveel panden staan er leeg in het dorp? Terwijl er vrijwel geen bouwvergunningen worden afgegeven voor nieuwe (extra) woningen. Hoelang staan het Dorpshuis en de peuterspeelzaal leeg? Dat had makkelijk allang klaar kunnen zijn, daar hadden al mensen kunnen wonen als er eens een keer gas gegeven zou worden en geen valse beloftes werden gedaan.

Daarom steun ik GBLV, gewoon lokaal en geen trage lijnen naar Den Haag.

Dus doe lokaal en stem lokaal!

Aad van Velsen