IJsclub ‘Nut en Vermaak’

Guusje en Julie in actie bij ZHK

Afgelopen zondagavond werd het wedstrijdseizoen op de Uithof afgesloten met het Zuid-Hollands Kampioenschap voor junioren B en C.

Bij de meisjes junioren B kwam Guusje van Santen in actie. Guusje bleek haar beste vorm tot het einde van het seizoen te hebben bewaard. Door op beide afstanden 5e te worden, vond ze zichzelf na 2 afstanden ook terug op plek 5. Hiermee verzekerde ze zich van deelname aan de afsluitende 3000 meter. Hierop werd ze 7e waarmee ze haar 5e plek in het eindklassement veilig stelde.

Bij de meisjes junioren C verscheen Julie van Santen aan de start. Julie eindigde als 10e op de 500 meter en als 5e op de 1500 meter. Ze reed hier met 2.27.44 een dik persoonlijk record. In het eindklassement eindigde Julie als 8e.

ZHK Junioren500m1500m3000mklassement
Julie van Santen47.302.27.44 pr 8e
Guusje van Santen45.482.20.785.10.645e

Tom de Haas

Jeugdschaatsen Ton Menkehal Leiden

Het was een drukschaatsweekend. We konden schaatsen zien op televisie, maar ook in Leiden werd er op vrijdagavond en zaterdagmorgen hard geschaatst. Op vrijdagavond was er de Andries Kwikbokaal voor de verschillende ijsclubs uit het district. Ook Stompwijk was met een klein groepje schaatsers vertegenwoordigd en zij hebben weer goed hun best gedaan. Uiteindelijk zijn we met de club 11e geworden. 

Op zaterdagochtend was er de 4e en laatste clusterwedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd werd door onze ijsclub georganiseerd en samen met de ouders van de schaatsers zijn de vrijwilligerstaken gedaan. Met elkaar hebben we gezorgd voor een goed verloop van de wedstrijd. De schaatsers hebben laten zien wat zij kunnen en er zijn ook nu weer een aantal PR’s gereden. 

De schaatswedstrijden in de Ton Menkenhal zitten er op voor dit seizoen, maar de schaatslessen gaan nog even door. 

Sportieve groet, Ineke Verburg en Frances Soonius