Nieuws uit onze gemeente

Iedereen in actie voor vluchtelingen Oekraïne

Samen in de regio, biedt het college opvangruimte aan. Regio Haaglanden wil 2000 plekken vinden. Maar in plaats van alleen noodopvang, zet het college ook in op langdurige opvang, zodat mensen in nood niet na een aantal maanden op straat komen te staan.

Juichende winnaars bij de Vliet Awards!

De Vliet Awards 2021 zijn uitgereikt! De voelbare spanning vlak voor de uitreiking van een award werd gevolgd door juichende en lachende winnaars. De Vliet Awards zetten lokale helden in het zonnetje, om hun inspanningen als vrijwilliger of voor hun sportprestaties.

Hulp bij geldzorgen

Heeft u geldzorgen? Wacht niet te lang met het vinden van een oplossing. Wij helpen u! Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur kunt u langsgaan bij het PING (Persoonlijk in Geld) loket in de Bibliotheek aan de Vliet, Fluitpolderplein 5 in Leidschendam. In de bibliotheek is ook het Sociaal Servicepunt. Hier kunt u terecht met al uw andere vragen. Stelt u liever uw vraag via de telefoon of e-mail? Bel het Sociaal Servicepunt via 070 205 70 00 of stuur een mail naar info@sociaalservicepunt.nl.

Wilt u bellen zonder dat u hoeft te zeggen wie u bent? Bel dan gratis naar het telefoonnummer 0800 8115.

Voorkom woninginbraak

Inbrekers komen in actie als zij ergens een mogelijkheid zien om snel, makkelijk en ongezien naar binnen te sluipen. Naast het sluiten van alle ramen en deuren als u weggaat –ook al is het maar voor even- verkleint u de kans op een inbraak als uw voordeur goed zichtbaar is en bijvoorbeeld niet verstopt zit achter een grote struik.

Tips om woninginbraak te voorkomen

– Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.  

– Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in. 

– Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot. 

– Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin. 

– Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht. 

– Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is. 

– Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen. 

– Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan. 

– Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen. 

– Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).