Hallo lieve kinderen,

Alles goed? vast wel! Zeg, vandaag wil ik het in ons Bijbelpraatje graag hebben over: “Samen op weg naar……” Ja, waar naar toe? Ik hoor jullie al zeggen: “Naar de Efteling, de dierentuin, zwembad, de school of zelfs naar de boerderij!” Dat kan natuurlijk allemaal wel, maar dat bedoel ik nou net niet! Wat hoor ik daar nu roepen? “Een feestje!” Juist dat bedoel ik, maar niet zomaar een feestje! Ik bedoel hiermee een heel groot feest en dat is……..Pasen! Dus de naam van ons bijbelpraatje is: “Samen op weg naar Pasen!”

Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat wij al lopend, fietsend, of met de auto op weg naar Pasen gaan! Nee hoor, dat is gewoon de tijd die wij speciaal besteden aan ons zelf om ons goed voor te bereiden op dit mooie grote feest! Dat duurt wel 40 dagen lang! Dus 40 dagen, samen op weg naar Pasen! Maar hoe moeten wij ons hartje dan hiervoor klaar maken? Wel, misschien vinden jullie wat ik nu zal zeggen wat moeilijk, maar als jij je echt goed wilt voorbereiden, dan valt het echt wel mee hoor!

Weten jullie nog dat het een poosje terug, As-woensdag was? Dan kregen de mensen een kruisje van de as van de verbrande palmtakken, op het voorhoofd. Dat deed de priester dan, of iemand anders, wanneer de priester afwezig was. In de Heilige Laurentiuskerk, heeft mevrouw Marianne Turk dat heel mooi gedaan! Nou, met dit As-kruisje is de Vastentijd begonnen! Dat wil zeggen dat de mensen, net wat ik al eerder zei, hun hartje moeten gaan klaarmaken voor dit grote feest! Ook jullie mogen dan proberen, om bijvoorbeeld, dingen die je leuk vindt minder te doen, zoals minder naar de tv kijken, minder snoepen, minder met je mobieltje bezig zijn en dingen die je niet leuk vindt, zoals helpen afwassen, of op jouw broertje of zusje passen op het moment dat je eigenlijk het liefst zou willen spelen! Ja, dat soort dingen juist wel meer te gaan doen! Lastig hè, maar zo zijn er meer dingen waar je aan kan werken aan jezelf! Dingen voor andere mensen doen, gaat al goed toch? Trouwens, is dat van Oekraïne nog gelukt? Ik hoor ’t wel!

Als het ons lukt ons hartje klaar te maken, dan is Paasfeest voor ons dubbel Paasfeest!

Zeg, ik laat het nu even hierbij en ga de volgende keer hiermee verder, want 40 dagen voorbereiding, dat duurt nog even, maar eerst nog even dit:

Vertel eens wat:

* Wat wil je van je zelf, dat je dat nog beter kan doen?

* Hoe wil je dat doen?

Creatief bezig zijn:

* Maak een lijstje op papier, van alle dingen die je beter wilt doen.

* Oefen dit elke dag. Het is niet erg als het niet meteen lukt!

* Als een oefening is gelukt, teken dan een bloemetje erbij in de kantlijn

   en probeer dan weer een andere oefening,

Muziek:

* You-Tube: Samen op weg naar Pasen suusys.

Nou, dat was ’t wel weer en……tot de volgende keer!

Gods zegen, veel succes en veel liefs!

Olivia (voorleesjuf)