Bijbelpraatje

Hallooo lieve kinderen,

Wat ben ik blij! Waarom?

Nou eigenlijk blij en trots! Dit om het resultaat dat bereikt is, vanwege jullie 100% volle inzet door het maken van leuke dingen en het verkopen van alles en nog wat om geld in te zamelen voor Oekraïne! Bravo!

Fijn om te kunnen constateren, dat jullie al vóór wat voor oproep dan ook, niet van mij of van iemand anders, al heel spontaan aan de slag zijn gegaan voor giro 555! Fantastisch!

Ja, goed zo! Overal worden er activiteiten georganiseerd om te helpen! Wat denken jullie van Elina, die met een familielid Joey en tolk naar de grens van Oekraïne zijn gereisd om spullen te brengen en vluchtelingen mee terug te nemen en naar een veilige plek te brengen? Je moet dat maar durven zeg!

Prachtig gedaan hoor Elina, Joey en tolk! Gefeliciteerd!

Zeg, om nu weer op jullie inzet terug te komen: Wat hebben jullie een fantastisch resultaat bereikt met jullie Maerten  van den Veldeschool – markt, die jullie hebben gehouden op 18 maart jl. Fijn te mogen lezen dat jullie met vereende krachten, dus vele mensen bij elkaar met jullie juffen en meesters in het bijzonder, maar liefst een totaal van € 3.000,—  voor giro 555 hebben opgehaald om  Oekraïne hulp te  kunnen bieden! Echt, mijn petje af! voor zo’n fijne samenwerking voor het team van jullie school, dat zo spontaan aan het werk is gegaan met jullie en alle andere mensen samen! Chapeau! Ook jullie gefeliciteerd!

Ik vroeg nog in mijn vorig Bijbelpraatje, of dat van Oekraïne nog was gelukt? Weet je nog: “Meedoen aan een Noodhulp-slinger van kleurplaten?”  Dit was een oproep van het Rodekruis en als je er meer van wilde weten, dat je dan op Internet moest intikken:  rodekruis.nl /geelkleur. Tja, dat durf ik bijna niet meer te vragen, want met zo’n resultaat van € 3.000,—  van jullie school-markt, zouden wij nu toch tevreden moeten zijn? Of……kunnen wij toch nog verder gaan met helpen? Ik denk van wel, want de oorlog duurt jammer genoeg nog voort en de vluchtelingen blijven binnen stromen!

Onze blijvende inzet, past mooi in deze Veertigdagentijd! We blijven waakzaam en kijken waar we nog hulp kunnen bieden! Dit  is ook een manier van vasten! Afgelopen zondag was de vierde zondag in deze Veertigdagentijd en als wij ons blijven inzetten om het goede te doen, dan zijn wij samen op de goede weg naar Pasen! Misschien heb je het al in de gaten, zoals ik al eerder zei: “Je wordt er zelf blij van… !” Toch ?

Okay lieve kinderen, ik laat het nu hierbij en ga de volgende keer weer verder, maar eerst even dit:

Vertel eens wat:

*  Hoe heb je het meedoen met de School-markt ervaren?

*  Zou je ook graag met Elina, Joey en de tolk, mee willen naar de grens van Oekraïne om te helpen?

*  Waarom wel, of waarom niet?

Creatief bezig zijn:

*  Bedenk alvast iets leuks om te knutselen voor Pasen.

Muziek:

* ( De tekst staat er helaas niet bij! ) Tik in bij YouTube:

                                     Andere kerken

                                     Handen heb je om te geven.

Nou, dat was ’t dan weer en tot de volgende keer! Gods zegen, groetjes en heel veel succes!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)