Gluren bij de buren

Zondag werd het jaarlijkse muziek aan huisfestival gehouden rondom Zoetermeer, met een klein adres in Stompwijk. Ruim 50 huizen hadden hun deuren opengezet voor het thuis theater, zang, muziek, cabaret of welke vorm dan ook.

Zanggroep J.O.Y. van Carmen Olyhoek was er helemaal klaar voor, voor zover dit kan in coronatijden en zo net na het kerstrepertoire. Elf vrouwen en een accordeonist stonden in de startblokken. Toen was daar een onverwachte operatie waar al zo lang op gewacht was, toen waren er nog maar  tien. Een storm nam een stem mee en bracht deze niet tijdig terug, toen waren er nog maar negen. Een coronageval, stak mogelijk de volgende aan, toen waren er nog maar acht. Een ander had een crisissituatie thuis met haar vader, toen waren er nog maar zeven.

De rest bleef oefenen en dat klonk onwijs goed zaterdag. En toen meldde zondagochtend zich coronageval twee, drie, vier en vijf waren er nog maar drie.

Wat te doen?

Inkopen gedaan, gerechten voorbereid, installatie klaar. Met een trio3 werd het repertoire alsnog buiten gezongen. Wat troffen ze het met het weer, dat was goed te doen. De sfeer was er niet minder om.

Arie de accordeonist maakte ook veel goed, al werkte een blessure na een val niet mee.

Ik kan u melden dat de rest van de groep, super trots op dit clubje, dat met een dergelijk kleine bezetting toch durfde op te treden. Dat getuigt van moed en doorzettingsvermogen.

Dank voor uw bezoek en tot een volgende keer.

Petra