Palmpasen

Wat een drukte op het kerkplein. Je kon zien dat er iets aan de hand was in de kerk. Heel veel kinderen met een mooie gekleurde palmpaasstok. De broodhaantjes werden op het plein nog aan de stok vastgeniet en het feest kon beginnen.

De kinderen kwamen de kerk in, begeleid door Marianne en Simon Kerkvliet (die zich weer had aan gemeld als misdienaar) voorop met het kruis. Een mooi gezicht al die kleine en grotere kinderen met hun stokken. De kinderen werden uitgenodigd om een palmtakje te komen halen, om daar onder de dienst mee te zwaaien. 

Er waren heel wat kleintjes bij, (denk ik) die nog niet goed wisten wat zwaaien betekende maar Simon zakte wel even door zijn knieën  om het uit te leggen. Dat hindert niet, het is een mooi begin van hun geloofsbeleving. Marianne had een mooie preek helemaal gericht op de komende week, die ik door een oor infectie zonder gehoor apparaten niet helemaal kon verstaan. Het gemengde koor zong ook nog mooie liederen. Na de dienst werd er weer koffie geschonken en gingen we weer blij naar huis. Ik zou zeggen blijf gezond en tot de volgende keer.

Groetjes Ria v. Dijk