Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar krijgen eenmalig €800 per huishouden om de energierekening te betalen. Deze energietoeslag wordt beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid. De gemeenten zorgen voor de uitbetaling.

Het gaat om één keer € 800 per huishouden voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Aanvragen

Inwoners met een uitkering via de gemeente ontvangen de toeslag per huishouden vóór 1 mei 2022 automatisch op hun bankrekening. Inwoners die geen uitkering van de gemeente hebben, maar wel een laag inkomen, kunnen de energietoeslag vanaf half mei aanvragen via lv.nl/energietoeslag.

Als het formulier beschikbaar is, dan maken we dit bekend via de kanalen van de gemeenten.

Hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die straks hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken met het Sociaal Servicepunt, via telefoonnummer: 070 205 70 00 of e-mail: info@sociaalservicepunt.nl.

Op www.sociaalservicepunt.nl staat meer informatie over de locaties en tijden van de spreekuren. Medewerkers kunnen ook met hen meedenken over geldzaken en bijvoorbeeld contact met de energieleverancier.

Andere regelingen

De gemeente biedt meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg is er bijvoorbeeld de Ooievaarspas, voor kortingen op sport of culturele activiteiten. Daarnaast zijn er verschillende regelingen voor schoolgaande kinderen.

Op www.lv.nl/minima staat een overzicht van deze regelingen