Groene Stroom uit Stompwijk

Op vrijdag 29 april heeft Berend Potjer, lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, officieel het nieuwe zonne-energie project ‘Akkerlust’ in gebruik genomen. De provincie heeft een projectsubsidie verleend aan boerderij Akkerlust om het dak van de wagenschuur ter beschikking te stellen voor een zonnestroominstallatie. Bij de officiële ingebruikname was ook Wethouder Jan-Willem Rouwendal (Gemeente Leidschendam-Voorburg, duurzaamheid) aanwezig.

Energiecoöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg (ZonopLV) en Hotelboerderij Akkerlust in Stompwijk realiseerden samen een installatie van 162 panelen. De installatie is sinds half maart 2022 in productie. Het is het tweede succesvolle project van Zon op Leidschendam-Voorburg, een volledig particulier initiatief, betaald door de leden.

De initiatiefnemers, enkele leden van de coöperatie en de wethouder fietsten samen vanaf de sluis in Leidschendam naar het project. Gedeputeerde Berend Potjer benadrukte het belang om de schaarse beperkte ruimte in Zuid-Holland actief in te zetten voor projecten als dat van ZonopLV en Akkerlust. Wethouder Jan-Willem Rouwendal prees de samenwerking en het particulier initiatief.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal (links) en Gedeputeerde Berend Potjer (vooraan, 2e van links) naast de wethouder, juichen mee met de aanwezige leden van Zon op LV en de familie van Boheemen van Boerderij Akkerlust.

De 162 zonnepanelen op de achtergrond.  

  Foto: Henk Knoester

Nieuw Project?

Nu het tweede project van ZonopLV gereed is, heeft de coöperatie ruimte voor een nieuw project. Dat levert groene stroom op die bijdraagt aan klimaatverbetering en de energietransitie én – niet onbelangrijk op dit moment – aan de leveringszekerheid van energie aan huishoudens.

De Coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg U.A. is opgericht door inwoners van de Gemeente Leidschendam-Voorburg die gezamenlijk duurzame energie willen opwekken. Leden van de coöperatie participeren met certificaten.

Voor meer informatie https://www.zonoplv.nl/   e-mail: info@zonoplv.nl