Koninklijke Onderscheiding!

Wat een verrassing. Zo zit ik dinsdagmorgen met een slaperig hoofd de Dorpsketting te lezen en zo zie ik ineens mijn eigen naam staan waarin ik wordt genomineerd voor een lintje op Koningsdag. Eerst maar eens even goed in mijn ogen gewreven, maar het stond er toch echt. Voor de zekerheid in de badkamer even een plens koud water in mijn gezicht gegooid om goed wakker te worden, maar het was nog steeds niet verdwenen en zo togen mijn moedertje en ik woensdagmiddag 28 april richting het Dorpspunt. Het was nog een hele tippel, want we waren lopend gegaan maar goed we hebben het gehaald en konden eerst heerlijk uitrusten met vrolijke kinderen die zongen en dansten op gezellige muziek. Toen werd het toch wel wat koud en zijn we naar binnen gegaan voor een bakkie thee. Ondertussen kwamen er steeds meer genomineerden binnendruppelen en werd het een gezellige boel.

Om 15.30 uur kwam Petra ons zeggen dat de uitreiking ging beginnen en dat we naar buiten moesten. We waren net een beetje opgewarmd maar dat geeft niet. Er werden zowel voor mijn moedertje als voor mijzelf twee stoelen neergezet zodat we lekker konden zitten. Ook mijn eigen lieve privé fotograaf was gekomen om een en ander op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat was echt heel lief, ze werd meteen door nog een aantal mensen aan haar jasje getrokken dus ze had het er maar druk mee. Maar bijzonder gewaardeerd en de foto’s zijn echt leuk geworden. Dankjewel lieve Ida.

Ondertussen was het podium vrijgemaakt voor de Burgermeester van Stompwijk, Marcel Zuidgeest en voor Petra die alles aan elkaar praatte. In rap tempo werden de oorkondes uitgedeeld, hier en daar ging het even mis maar dat mocht de pret niet drukken en aan het eind van het liedje had iedereen zijn of haar oorkonde. Zelf kreeg ik nog een mooie bos bloemen erbij, dat maakte het extra feestelijk. 

Aangezien degene die mij voorgedragen hebben voor een oorkonde dit alleen met voornaam hebben gedaan kan ik hen niet persoonlijk bedanken maar dan maar op deze manier: Heel veel dank, ik voelde me echt vereerd en het was een feestje om de oorkonde met lintje in ontvangst te mogen nemen! Ik heb met heel veel liefde geprobeerd om een moeilijke tijd voor veel mensen wat dragelijker te maken en gezien deze nominatie is dat gelukt.

Na de uitreiking gingen mijn moedertje en ik weer op huis aan, want het is toch best nog wel een stukje lopen van het Dorpspunt  naar het Akkermunt. Maar we hebben een fijne middag gehad en daar gaat het om. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel hartelijk bedankt en wie weet volgend jaar……

Groetjes, Agnes Hofstede