Hallo lieve kinderen,

Intussen hebben Keesje en Annie heerlijk genoten van de speeltuin en zijn zij heel moe, maar voldaan weer met z’n allen bij opa en oma thuis aangekomen! Ja, het was lekker stoeien, draaien, wippen, schommelen, glijden enzovoorts! Ook opa en oma genoten hiervan en zongen zo nu en dan een heel oud kinderliedje over de speeltuin.

Dat gaat zo: “Af en toe gaan pa en moe, met ons naar de speeltuin toe. Dat is voor ons kinderen, het fijnste dat bestaat. Heeft mama een goede bui en is papa niet te lui, Nou dan gaan we naar de speeltuin…. enz!”

Heel leuk hoor, al zingt opa soms met een kraakstemmetje, als ze maar plezier hebben, dat is belangrijker! Nu zijn ze alweer heerlijk  schoon gewassen en liggen vroeger in bed, omdat ze nog aardig vermoeid zijn, van zo’n fijne dag! Oma en opa hoeven nu niet voor te lezen, maar Keesje en Annie willen wel het liedje van de speeltuin, nog  een keertje horen!  Ach ja , hoe kan het ook anders, voordat opa en oma bij de derde regel van het liedje waren, sliepen die twee lieve kleine schatjes als rozen. ‘s Morgens tijdens het ontbijt, vroeg Annie opeens, “Opa, u gaat ons toch nog over het Pinksterfeest vertellen?”

  Opa liet het zich geen tweede keer vragen en begon meteen!

“Nou,” zegt opa, “bij de vertelling van Hemelvaart, weten jullie dat Jezus naar Zijn Vader ging en later, veel later weer terug op aarde zou komen! Daarom zou Hij een trooster sturen, om de apostelen over hun verdriet heen te helpen, maar intussen ook sterker maken, om het verhaal van Jezus, over de hele wereld te kunnen vertellen! De apostelen moesten in Jeruzalem blijven, tot dat de Heilige Geest zou komen. Dat hebben ze ook gedaan en hadden zich zowat opgesloten in een zaal in de tempel, waar ze elke dag aan het bidden waren. Ze waren een beetje bang, dat  soldaten hen misschien kwaad zouden willen doen, daarom dat alles op slot was! Er zou ook nog Feest zijn in die stad, daarom werd het steeds drukker en drukker op het plein! Er kwamen mensen van overal hier bijeen uit verschillende landen en spraken hun eigen taal. De apostelen waren aan het bidden en opeens kwam er zo uit het niets, een flinke stormwind aanwaaien en een hele grote vlam, dus vuur! Deze vlam splitste zich in kleine vlammetjes, die de mensen, vurige tongen noemen. Deze vlammetjes, kwamen op ieders hoofd in die zaal!

“O, maar opa, hadden de apostelen dan geen pijn en hun haar, vloog die niet in brand?” “Wel nee!” zei opa, “aha, dat was de Heilige Geest, die Jezus de apostelen had beloofd! Dus daarom voelden zij geen pijn, omdat het geen echt vuur was!” De apostelen gingen naar buiten toe en waren opeens niet bang meer, ze begonnen over Jezus te vertellen en liefst in elke taal, zodat iedereen hen kon verstaan!

“Wat is dat?” zeiden de mensen! Opeens konden  ook deze mensen, ook in vreemde tongen spreken, Iedereen kon elkaar verstaan! Wat een groot wonder was dat! De mensen vroegen wat ze moesten doen, om ook bij Jezus te kunnen horen? Toen zei Petrus, ook een apostel van Jezus: “Jullie moeten je bekeren en laten dopen, dan horen jullie ook weer Jezus!” Heel veel mensen hebben zich toen laten dopen en zijn ook over Jezus gaan vertellen! Nou, dat is voorlopig genoeg!”

“Mooi hoor!” oma, Keesje en Annie klapten in hun handen en riepen: “Bravo, Bravo!” “Zullen wij ook bidden om de Heilige Geest te vragen ons te helpen, nog meer mensen tot hem te brengen zodat ook zij vrienden van Jezus kunnen zijn!”

“Zeker, laten wij nu naar de hobby-kamer gaan om wat over Pinksteren te knutselen!” Dat hebben ze toen ook gedaan!

Nou lieve kinderen, eerst even dit:

Vertel eens wat:

* Probeer het hele Pinkster-verhaal na te  vertellen.

Creatief bezig zijn:

* Zoek in de Bijbel dit verhaal op; Handelingen 2

* Knutsel of teken de apostelen, met vlammetjes op hun hoofd.

* Muziek:

  Tik in op YouTube: Het is Pinksterfeest.

Nou, dat was ’t dan weer, tot de volgende Keer!

Gezegende Pinksterdagen en veel liefs, Olivia, (voorleesjuf)