2e onderlinge wedstrijd van de Blesruitermenners

Op zondag 19 juni stond de 2e onderlinge wedstrijd voor de menners weer op het programma.  Het is altijd een hele onderneming om een jury uit de buurt te vinden.  Gelukkig was het ook deze keer weer gelukt. De jury was een bekende naam uit de wedstrijdsport, wat het natuurlijk altijd een beetje extra spannend maakt.  Deze jury reed vroeger met een tandem nationale en internationale wedstrijden. Tandem is misschien niet zo bekend, maar dan rijd je met 2 pony’s achter elkaar (waar ze meestal dus naast elkaar staan)

Maar goed terug naar de wedstrijddag zelf, het weer was prima, niet meer zo heet en de eventueel voorspelde buien bleven uit. De jury was heel erg enthousiast en vond het juist heel erg lekker dat er veel recreatieve menners meededen met de wedstrijd. Bij elke combinatie kwam hij uit zijn auto en maakte een praatje met veel leuke en bruikbare tips. Ook werd er goed op het tuig en de verzorging gelet. Maar allemaal leuke en opbouwende kritiek. De meeste menners verlieten dan ook met een grote glimlach de ring en ja dat is toch waar iedereen het voor doet.

De vaardigheid was een pittig parcours, wel met lange lijnen, maar ook met een aantal scherpe bochten. Het parcours bleek wel een uitdaging, want er zijn een heleboel balletjes gevallen. Maar met de nodige tips en tricks kwam iedereen goed door het parcours heen. Sommige binnen de tijd, maar dan weer met ballen en andere wel foutloos maar dan toch buiten de tijd.

Als laatste van de dag hadden Lindsay en Jos besloten om van de gelegenheid gebruik te maken (tenslotte wanneer heb je nou een bekende tandem menner als jury) en hebben allebei met hun pony’s ook in tandem gestart. De jury vond dit echt een heel erg leuk initiatief en dit werd dan ook voor allebei beloond met hele hoge punten. De vaardigheid daarna was nog een hele uitdaging, maar ook dit ging heel erg goed. (zie foto)

Dan de uitslagen in het kort:

In de dressuur Enkelspan klasse B/L/M werden Purdy van der Salm en Danny van der Barselaar knap eerste met 204,5 punten. Bij enkelspan paard won Iris Flaton met 203,5 punten en bij de meerspannen won uiteindelijk Lindsay Landman met 210 punten met de tandem aanspanning.

Groetjes, de mencommissie