Toerclub Stompwijk

We hadden weer eens goed weer bij de start van onze zondagochtendrit. Er stonden dan ook veel fietsers te wachten voor vertrek, waarbij de A en B als bestemming Cruquius hadden. We kregen de tip om niet door het tunneltje te vertrekken, want daar lag glas. Dat was ook niet ons plan, want de A1 ging met 13 man via het Oosteinde richting Zoeterwoude. Als je naar Cruquius wilt kun je het jezelf makkelijk maken en gewoon de Ringvaart rond rijden. Dat hadden we op Koningsdag al gedaan, dus nu deden we een kleine variatie. Bij Aalsmeer de polder in en dwars door Schiphol, tussen de landingsbanen en opstijgende vliegtuigen door. Ook door de servicebuis van de Schipholtunnel, waar een heerlijke brandstoflucht hing. Van de drukte was op onze route niks te merken, maar toch moesten we een aantal keer stoppen voor een verkeerslicht. Dat is dan toch een minpunt. Misschien volgende keer wat anders proberen. We kwamen weer terug op de ringvaart en snelden naar de koffiestop waar al 2 groepen op het terras zaten. We keken daar uit op het pontje dat fietsers en wandelaars gratis naar de overkant brengt, waar je in de polders rond Schalkwijk verder kunt recreëren. Volgens het bord zoeken ze nog een schipper, maar de Schipper die wij bij ons hadden had geen interesse in dit bijbaantje. We vertrokken dus maar om ons rondje te voltooien en bij Oude Wetering weer richting Stompwijk te gaan. Opnieuw gingen we maar niet door het tunneltje.

Arno van Rijn

De C groep gaat naar Delft

Na een ‘korte’ afwezigheid pakten we de draad van het toeren met de club weer op. En heel wat mede-clubleden (65) zagen we op de parkeerplaats staan. Wij met ons groepje van 10 gingen gelijk al in de ‘fout’. We hoopten dat we geen agent tegen zouden komen, want we begonnen onze route over de nieuwe Veenspolderweg om met eigen ogen te zien hoe mooi het geworden is. We hebben geen kip gezien, zo op dit vroege uur, wel waren we zeer verrast een lepelaar op te zien stijgen! Het vervolg van de route liep via Leidschendam naar Nootdorp en door het kassengebied van Delfgauw, waar we een bord doodlopend over het hoofd zagen! Mooi op tijd arriveerden we bij “Het Rieten dak” waar de baas ons al stond op te wachten. Nee… de tafeltjes mogen niet bij elkaar geschoven worden…. Er was veel bij te kletsen en daarna ging de terugweg langs het Balijbos naar Zoetermeer en langs de rijksweg naar de Rokkeveenseweg. De captains leidden ons er mooi doorheen tot Jan afhaakte. Bij het Geertje haakten de Zoeterwoudenaren af en was iedereen mooi op tijd, half 12, met een ronde afstand van 50 km. weer thuis. 

Volgende week staat de befaamde Camping ‘De Wippert’ weer op de kalender, dus duimen we voor mooi fietsweer.

Annie van Rijn