Circustent op de Bovenmeerweg

Sinds een week staat er een circustent in ons dorp. Circus Miloco (Leiden) en Circus Nevermind (Zoetermeer) zijn allebei 20 jaar geleden opgericht. Aangezien ze een paar jaar geleden een samenwerking zijn aangegaan, hebben ze besloten om dit heugelijke feit samen te vieren. Afgelopen weekend was het de beurt aan de groepen van Circus Nevermind om op te treden. Petra was daarbij aanwezig om er een filmpje voor Midvliet van te maken. Daar kwam ze Mijs tegen. Mijs is de kleindochter van Rietje en Lauw Soonius. Dus werden er gelijk een aantal vragen aan Mijs gesteld. Hier vindt u de antwoorden van Mijs.

Hoe kwam je bij het circus terecht?

Mijs heeft eerst proeflessen van turnen & circus gedaan en werd het meest enthousiast van de circuslessen en zo is ze bij circus Nevermind gekomen.

Wie zijn jouw voorbeelden?

Juf Saskia en juf Sabine van het circus.

Wat vind je het leukst?

Het leukste om te doen vindt ik in de doeken en lopen op de bal.

Hoe wist je dat je op circus kon?

Door Nynke v Rijn, wist ik dat er lessen gegeven werden en zijn we gaan kijken.

Waar worden de lessen gegeven?

In het CKC gebouw in Zoetermeer worden ontzettend leuke lessen gegeven.

Wat wil je later worden?

Later wil ik graag circusjuf worden en kapster

Wat als je hééél veel geld zou hebben?

Als er morgen een wonder gebeurt, dan wil ik heel veel geld aan circus Nevermind doneren, zodat zij nog heel lang lessen kunnen blijven geven.

Mijs

Er is komend weekend nog een aantal optredens maar dan van Circus Miloco. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. Meer informatie vindt u op: circusmiloco.com/jubileumweek. Donderdag is er bijvoorbeeld de docenten en oud-leerlingenshow. U wordt dan een uur lang vermaakt met optredens van oud-leerlingen en docenten die in sommige gevallen zelfs hun beroep hebben gemaakt van het optreden. Deze show duurt één uur en kost € 6,50.

Nadat ik het vorige stukje heb geschreven moest ik natuurlijk gelijk terugdenken aan mijn dochter. Ook zij heeft op Circus Nevermind gezeten. Zij is begonnen in de sporthal van De Driesprong, via het Miss Etam gebouw naar het CKC. Zij heeft daar een groot gedeelte van haar jeugd doorgebracht en veel geleerd. Ze is begonnen in 2008 nadat ze een éénwieler van een enthousiaste tante cadeau had gekregen. In het voorjaar heeft ze gelijk een cursus gedaan. stoppen. Er was vanaf augustus weer plaats en toen was ze niet meer te stoppen. Na een jaartje de gewone lessen gevolgd te hebben werd ze gevraagd voor de optreedgroep. Deze groep moest kinderen buiten het circus enthousiast maken voor Nevermind. Ze moest helpen met circusspeelplaatsen maar er waren ook optredens in omliggende plaatsen. Ook stonden ze één keer per jaar in het Stadstheater met andere amateurgroepen.

Verder heeft ze met een gedeelte van de optreedgroep een aparte show gemaakt genaamd Blast from the Past en ook dit hebben ze verschillende keren opgevoerd. Ook heeft ze met Emily een ringtrapezeact gemaakt. Daar hebben ze zelfs een professionele fotoshoot voor gedaan.

Ze was dus helemaal gegrepen door het circusvirus en heeft ook best veel opgetreden. Zelfs op burendag bij de Appelboom.

Haar hart lag toch wel bij het koordlopen. Ze is afgelopen maand geslaagd aan de HBO opleiding Circusarts (ACAPA) in Tilburg waar ze zich de afgelopen 5 jaar verder heeft bekwaamd in deze discipline.

Langs deze weg wil ik haar feliciteren met het behalen van dit diploma.

Yvon

Redactie Dorpsketting