Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden weer velen klaar voor een clubrit, want er stonden mooie bestemmingen op het programma, zoals Haarzuilens en Roelofarendsveen.

Ze stonden niet op maar voor de parkeerplaats, want deze was natuurlijk geheel bezet door Summerland. De A1 vertrok met 11 man met de wind in de rug o.a. door de Meije. Gelukkig was het daar niet zo druk. Verderop wel, want we kwamen allerlei groepen van een toertocht tegen. Dat is wel lastig als je zelf ook fietsers wilt passeren en dat vraagt het nodige geduld. Onze vaste stek in Haarzuilens is ‘t Wapen van Haarzuylen, gelegen aan het centrale plein met terras op het grasveld. Maar ze waren nog niet open. Misschien waren we iets te vroeg, of zij te laat, want ik zag dat de A2 en de A3 even later wel terecht konden. Gelukkig is iets verderop nog een koffietent, De Vier Balken, die tegenwoordig Toetje heet. Wij namen geen toetje, maar gewoon cola of koffie met een puntje. Bij het binnenrijden van Haarzuilens viel o.a. 1 ding op. Overal zijn rode accenten op de huizen te zien. Raamkozijnen, -luiken,  markiezen, van alles is rood geschilderd. Alsof de rode verf daar permanent in de aanbieding is. Blijkbaar is ook wel eens gifgroen in de aanbieding, want het herentoilet bij Toetje is volledig groen, op de potten na dan. Alsof er een verfbom is ontploft. En het damestoilet idem, maar dan roze. Het doet gewoon pijn aan je ogen, je moet er maar van houden. Op de terugweg zagen we een paar donkere wolken hangen, dus werd mij gevraagd daar tussendoor te laveren. Dat is redelijk gelukt. Het bleef bij een paar spetters bij Bodegraven, zodat we schoon en droog terug in Stompwijk aankwamen.

Arno van Rijn

Vandaag trok het C1 peloton zich in gang voor een rit, op de agenda, van 50 km naar camping “de Wippert”. Met het windje in de rug reden we vlug via Zoeterwoude naar Leiderdorp. Op de Zijldijk reden we langs de Zijl, kon niet mooier. Zonnetje aan de hemel, wind in de rug. Maar wat schetst mijn verbazing, we worden voorbij gereden door de C2 🙁 Dan maar snel afsteken naar Roelofarendsveen om toch als eerste aan te komen. En dat lukte. Jos stond ons al op te wachten aan de weg. Kom vlug naar binnen, alleen de koffie is nog niet klaar. Wij aan de appeltaart, daar kwam dan de C2 binnen in het Parc Fermé. Kopje koffie, stukje appeltaart HEERLIJK. Kregen we ook nog een schaaltje vers fruit. Super, wat een koffiestop is dit. Nog even een foto maken, voor het plakboek. De afspraak voor volgend jaar is er al, de eerste zondag van juli. Dan toch maar weer terug op de fiets. Langs de Kaag en via Hoogmade en Hazerswoude terug richting huis. Met 59 km op teller hebben we een mooi ritje gedaan. 12.30u weer thuis, zonder nat pak. Is ook fijn.

Jan van der Vegt