Blesruitermenners actief

op eigenterrein met mini-marathon

Er viel veel te beleven afgelopen zondag. De Blesruitermenners waren actief tijdens een Minimarathon op hun eigen terrein in Stompwijk, gelijktijdig werd in het Wilsveen na twee corona jaren weer een trekker-trek gehouden, daar kwam ik Ria tegen en we hebben afgesproken dat zij wat zou schrijven over de trekker-trek wedstrijd en ik over de paarden.

Vanuit het Wilsveen vertrokken een viertal Blesruitermenners naar Stompwijk, de nieuwe route via de Nieuwe Driemanspolder is niet alleen mooi en veilig maar gelijk ook een “opwarmertje” voor de paarden.

De mencommissie had in de grote bak en het naast gelegen landje een parcours uitgezet van 13 poorten waaronder twee marathonachtige hindernissen. In het parcours moest ook tweemaal de waterpartij genomen worden. De waterpartij in ons landje is bekend bij de paarden en pony’s dus had niemand er echt moeite mee. Bij een minimarathon worden alle gemaakte fouten bestraft met strafseconden. Niet alleen op de pionnen lagen ballen maar ook op vrijwel alle losse elementen van de hindernissen het was dus zaak deze elementen niet te raken om de ballen te laten liggen maar toch snelheid houden.

De deelnemers mochten het parcours tweemaal rijden de snelste en uiteraard met de minste strafseconden telde voor de einduitslag.

Bij de tweespannen was de overwinning van Lindsay geen verrassing, ook Kitty deed wat ze moest doen bij de paarden enkel span en reed naar de winst, mijn pony Pico had een goeie dag en snelde naar de winst bij de pony’s enkelspan. (foto is van een andere wedstrijd)

Met een fris tegen windje reden we weer door het mooie polderlandschap richting Wilsveen.

Voor de volledige uitslag kijk op www.blesruiters.nl

Ab