Leidschendam-Voorburg zoekt nieuwe burgemeester

     

Vorig jaar zomer stopte Klaas Tigelaar na 5 jaar als burgemeester van gemeente Leidschendam-Voorburg. Jules Bijl volgde hem op als waarnemend burgemeester, zodat de nieuwe gemeenteraad in de gelegenheid zou zijn om een profielschets voor de nieuwe burgemeester op te stellen. Dat proces gaat nu van start. Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad is hiervoor benoemd.

Wat vindt ú belangrijke eigenschappen voor de nieuwe

burgemeester?

Dat is de vraag die de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad stelt aan inwoners, ondernemers en sociale partners binnen de gemeente. Meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester kan via een digitale vragenlijst op www.lv.nl/zoektburgemeester. De papieren vragenlijst ligt vanaf 14 juli ook in het Servicecentrum in Leidschendam, in de bibliotheek in Voorburg en in het Dorpspunt in Stompwijk klaar om ingevuld te worden. Reageren kan tot en met 25 augustus 2022.

Profielschets
Al deze wensen neemt de gemeenteraad mee bij het opstellen van een profielschets. Op 12 september ontvangt Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de profielschets van de gemeenteraad. Vanaf 14 september staat de profielschets op de website.

(Eén tip hoorde ik van Frans Luiten op de kermis, namelijk PvP, passie voor paarden!) De burgemeester gaat dit zelf meenemen. Red. Petra)