Trekkertrek

Wat een warming up voor de Stompwijkse Paardendagen. Vorige week Summerland waarvan ik op afstand van de muziek genoten heb en vandaag, zondag 10 juli, een geweldig mooie dag van Trekkertrek, georganiseerd door Stichting op Eigenkracht, op het land van Mart en Barbara v.d. Kraan in Wilsveen.

Aan alles was gedacht, veel vrijwilligers waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. De ‘oude’ tent van de SGW deed hier weer dienst en blijft zo behouden voor evenementen. Niet voor de paarden deze keer maar wel voor veel paardenkrachten waar veel mensen op af kwamen. Aardige parkeerwachters die de auto’s doorstuurden naar parkeerplekken op het weiland, een fietsenstalling, toiletten, een bar, een hamburgertentje, de ijscokar van de dames van Akkerlust, de mensen die de baan continue vlak schoven, aanrolden en bewaterden zodat alles in een vlot tempo doorgang kon vinden.

De eerste start was om half negen en er werd in diverse categorieën gestart naar gelang het gewicht. Er moest een maximale afstand van 100 meter afgelegd worden en dat haal je zomaar niet met een steeds zwaarder gewicht achter je trekker. Sommige waren aardig aan het steigeren om nog een klein stukje verder te komen, alles werd vlot aan elkaar gepraat en op een groot reclamebord kwamen niet alleen de sponsors voorbij, maar werd er ook een yell door gegeven als ze over de 100 meter grens kwamen, Full Pull!

Er waren meerdere zware jongens die dat haalden, wie er uiteindelijk gewonnen heeft weet ik niet, maar dat is ook niet zo belangrijk. De sfeer was prima, de boeren konden even ontspannen met familie en vrienden na alle hectiek van de afgelopen weken. Hopelijk komt er gauw meer perspectief voor deze mensen, harde werkers met het hart op de juiste plaats. Ik ben blij dat we mee mochten genieten van dit spektakel en wens hen veel succes voor de toekomst. Iedereen volgend weekend net zoveel plezier gewenst met de paardjes en alles daaromheen.

Organisatie bedankt en hopelijk tot volgend jaar?

Ria Luiten 

Foto’s van Elsemieke van der Ham