Guus gaat fietsen in Friesland voor ‘Spieren voor Spieren’

Befaamd lid van De Trein, Guus van den Bosch, gaat in Friesland fietsen voor ‘Spieren voor Spieren’. Hij doet dat op zondag 2 oktober met de laatste winnaar van de Elftstedentocht Henk Angenent. En daar mag Henk héél blij mee zijn. Want Guus heeft intussen het niveau om La Vuelta te gaan rijden. Maar dat gaat hij niet doen.   

Wat hij wél gaat doen is zoveel mogelijk geld bij elkaar te harken voor het goede doel**: kinderen helpen die lijden aan een spierziekte (zie onderaan). De opzet van de hele actie is vergelijkbaar met de actie Support Casper, die is gericht op de strijd tegen alvleesklierkanker. Stompwijk liet zich toen van zijn beste kant zien en wat zou het mooi zijn als dat nu wéér gebeurt.

Wie gaat zoeken op de site komt team ‘Henk giet oan’ tegen. Daar is ook de actie van Guus te vinden. Op het moment van schrijven staat de teller van Guus op ruim € 750,— en ‘dat kan beter’ (zou Henk Gemser zeggen). Als u weet hoeveel kilometers Guus voor dit evenement gaat trainen, dan is het tot nog toe een (veel) te bescheiden bedrag.

Gelukkig is er nog een maand of wat te gaan om dit bedrag fors omhoog te krijgen. Doet u mee? Van harte aanbevolen. Als u de volgende link aanklikt, dan komt u direct op de ‘persoonlijke pagina’ van Guus en kunt u een bijdrage overmaken:
www.sportenvoorspieren.nl/actie/guus-van-den-bosch/donatie

Goede doel**: de opbrengst van dit evenement wordt gebruikt voor onder meer het ondersteunen en verbeteren van de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen. Ook gaat een deel van het geld naar onderzoek naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen en naar de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen. Ook worden individuele bijdragen gegeven voor (sport)hulpmiddelen.


Jack Luiten