Gemeente Nieuwsflits

Denk mee over het profiel van de nieuwe burgemeester

Leidschendam-Voorburg zoekt een nieuwe burgemeester. Als inwoner, ondernemer of sociale partner binnen de gemeente kunt u meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. 

Laat je verrassen in Vlietland!

Bij Storm Aquapark in Vlietland beleeft u met uw kinderen het leukste klimavontuur op het water! Dankzij flinke inzet van het hele team van Aquapark en vrijwilligers ligt er weer een mooi park in het water. Het park is iets kleiner dan het was nadat het in juni vernield werd. Daarom krijgt iedereen die parktoegang betaalt een gratis waterijsje. Het aquapark is de hele zomer open! 

Keren op Noordsingel vanaf 17 augustus verboden

Keren op de Noordsingel bij de Mall ter hoogte van de parkeergarage naast de Albert Heijn en ter hoogte van de Burgemeester Banninglaan is vanaf 17 augustus verboden. Hiermee verbetert de verkeersveiligheid voor auto’s, fietsers en voetgangers. 

Water besparen door uw tuin slim water te geven

De tuin heeft in droge tijden veel water nodig. Of toch niet? U kunt beter eens per week water geven dan elke dag een beetje. Doe dit in de ochtend voor 7:00 uur of ’s avonds na 22:00 uur, dan verdampt er minder en trekt het beter de bodem in. Dat scheelt bij 15 minuten sproeien al gauw 100 liter water!

Dagje weg? Deur op slot

Afkoelen op het strand, een terrasje pakken of naar de dierentuin: we trekken er lekker op uit als het mooi weer is. Ook de ramen en deuren staan vaker open. Maar pas op! Een inbreker kan dan eenvoudig uw woning binnenkomen. Ook al gaat u maar heel even weg: doe uw deuren en ramen op slot en leg geen kostbare spullen in het zicht. Geef inbrekers geen kans!

Met wie maakt u vandaag een praatje?

Sluit u aan bij een koffieochtend of theemiddag bij u in de buurt? Of kijk op www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, bewegen, gezondheid, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.