Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag wat minder weer bij de start en daardoor iets minder druk. Er stonden 54 fietsers klaar voor vertrek in uiteenlopende richtingen, zoals Baambrugge, Oudewater, Nieuwveen en Bleiswijk. Aan een beetje regen viel helaas niet te ontkomen en aan lekke banden voor sommigen ook niet. de A3 telde er maar liefst 5 en dan ben je blij dat de rit wat korter uitpakt.

De C1 groep….gaat toch niet naar Nieuwveen!

Onderweg naar de start, met nog gauw even een regenjasje onder de snelbinder, bedachten we al dat het niet zo`n goed plan was om naar de Sfeerstal te gaan. Het was miezerig en wat de wind betreft konden we beter de andere kant op gaan. Met ons groepje van 9 reden we dus deels tegenwind richting de Rotte. Via Zoetermeer, Bentwoud, Zevenhuizen naar de roeibaan. Het is dan wel opletten, want de captain besloot ineens die hoge blauwe brug over te gaan en die is behoorlijk steil. Dan moeten we wel op tijd schakelen, zo niet dan staan we plots allemaal stil! Het rondje ging naar de brug vlakbij Oud Verlaat en aan de overkant vervolgden we onze weg. Bij “t Zeeltje” waren we iets te vroeg, ze waren nog aan het schoonmaken. Dus liep ik even met Petra naar het naastgelegen ‘t Ezelsbruggetje, een unieke dierenweide/kinderboerderij die draait op giften en subsidies.

Met de vrijwilligers onderhoudt de beheerder Ton v.d. Berg al sinds 20 jaar dit boerderijtje, met ezels, pony`s, geiten, kippen en konijnen. Leuk voor kinderen die ook allerlei fietsjes, stepjes enz. mogen gebruiken. (volgens de website)

Inmiddels was het koffietijd en genieten we van het heerlijke bakkie. Daarna de Rotte vervolgd en voor de wind door Moerkapelle, Kruisweg naar Benthuizen. Bij de Bent haakten wij af en de rest ging op huis aan. Wij kozen later nog voor een extra rondje door het ruilverkavelingsgebied. En het heeft vast zo moeten zijn dat er 2 wielrenners met bandenpech stonden (het reservebandje van hun bleek ook lek) die in de middle of nowhere de hulp van Aad zeer op prijs stelden. Ondanks de grijze lucht en de miezer-regen waren we tevreden over de gekozen route en stonden er toch weer 50 km. bij.

Annie van Rijn