Gemeente  Nieuwsflits

Het wordt opnieuw tropisch warm!

Aankomende dagen stijgt de temperatuur opnieuw naar tropische waarden. Het nationaal hitteplan is van kracht:
 •          Drink voldoende
 •          Houd uzelf koel
 •          Houd uw woning koel
 •          Zorg voor elkaar
Op de website van het RIVM staan de adviezen kort toegelicht. Maak hier zoveel mogelijk gebruik van en let op elkaar. Ga daarnaast goed voorbereid op pad! 

Denk mee over het profiel van de nieuwe burgemeester

Leidschendam-Voorburg zoekt een nieuwe burgemeester. Als inwoner, ondernemer of sociale partner binnen de gemeente kunt u meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. 

Total gebouw maakt plaats voor 295 appartementen

In Klein Plaspoelpolder, op de plek waar nu nog het oude Totalgebouw staat, komen 7 bouwblokken met 295 appartementen. Wethouder Astrid van Eekelen: “De ontwikkeling van KPP naar een groene, duurzame omgeving waar het prettig wonen en werken is komt met een overeenkomst met Borghese Real Estate weer een stap dichterbij”.

Diverse wegen afgesloten door werkzaamheden

In de week van 22 augustus is de rotonde tussen de Vlietweg en de Nieuwstraat in Leidschendam ’s avonds en ’s nachts afgesloten voor al het verkeer vanwege wegwerkzaamheden. Dat geldt ook voor de kruising Prins Bernhardlaan / Rembrandtlaan / Martinuslaan in Voorburg. In het weekend van 26 augustus is de Veurseweg (N447) tussen Leidschendam en Voorschoten afgesloten, ook overdag. Houd rekening met extra reistijd.

Vlietwensen financiert activiteiten tegen eenzaamheid

Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de Week tegen Eenzaamheid (29 september tot en met 6 oktober)? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Bijvoorbeeld voor een gezellig straatfeest, een sportieve middag waar kinderen en jongeren elkaar leren kennen, schoolklassen die ouderen bezoeken of een spelletjesmiddag.

Geld lenen om energie te besparen?

Woning isoleren, zonnepanelen plaatsen of kiezen voor een warmtepomp? Om dit te financieren kunt u een Energiebespaarlening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds tegen een lage rente. De gemeente verlaagt dit percentage voor woningeigenaren extra met 1%. Let op: een lening afsluiten kost geld. Wél kunt u met deze lening besparen op uw energiekosten en hiermee uw lening (deels) afbetalen.

Wespennest in de buurt?

Het is geel-zwart gestreept, zoemt en houdt van zoetigheid: de wesp. Het is een nuttig insect maar kan in de zomer ook behoorlijk opdringerig en soms agressief zijn. Heeft u last van wespen in uw huis of tuin of bij uw terras? Dan is er waarschijnlijk een wespennest in de buurt.

Meer informatie over het bestrijden van wespen en het herkennen van een wespenplaag, leest u op de website van Rentokil (de gemeentelijke plaagdierbestrijder).