Gemeente Nieuwsflits

Jongeren maken de Vliet plasticvrij

Lege colablikjes, plastic dopjes en een frisbee: wat niet thuishoort in de Vliet werd er uit gevist. Ook door onze nieuwe wethouder Duurzaamheid, Marcel Belt. Tijdens de jaarlijkse Vliet Clean SUP leren jonge deelnemers op een laagdrempelige en speelse manier over een serieus probleem: de plastic soep. Peddelend op een supboard maken zij samen de Vliet schoon en plasticvrij!

Denk mee over het profiel van de nieuwe burgemeester

Leidschendam-Voorburg zoekt een nieuwe burgemeester. Als inwoner, ondernemer of sociale partner binnen de gemeente kunt u meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. 

Diverse wegen afgesloten door werkzaamheden

In de week van 22 augustus is de rotonde tussen de Vlietweg en de Nieuwstraat in Leidschendam ’s avonds en ’s nachts afgesloten voor al het verkeer vanwege wegwerkzaamheden. Dat geldt ook voor de kruising Prins Bernhardlaan/Rembrandtlaan/Martinuslaan in Voorburg. In het weekend van 26 augustus is de Veurseweg (N447) tussen Leidschendam en Voorschoten afgesloten, ook overdag. Houd rekening met extra reistijd.

CreActief 55+ Sport en Cultuurdag

Op vrijdag 26 augustus kunt u gratis meedoen aan de 55+ Sport en Cultuurdag. Tussen 13:00 en 15:45 uur zijn er diverse sportieve en creatieve activiteiten zoals genieten van muziek, collages maken, old stars walking hockey en tennis. Kortom voor ieder wat wils! Bent u er bij?

Terug van vakantie? Spoel de kranen door!

Bent u op vakantie geweest? Spoel dan bij thuiskomst alle kranen een minuutje door. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Met het doorspoelen van de kranen worden eventuele legionellagevallen voorkomen. Zo geniet u ook na uw vakantie weer van lekker vers kraanwater!