Nog een oude traditie

Jullie zullen wel denken alweer, maar ook in het Stompwijkse Paddemoes wordt de jaarlijkse grote vakantie af gesloten met een bbq en een echte viswedstrijd. Met als eerste prijs een beker, tweede prijs een hengel en derde prijs een simmetje en voor de andere deelnemers iets te snoepen.

De ouderen onder ons gooiden ook wel eens een hengeltje uit hoor, maar niet voor het echie. Wij kwamen dus meestal op tijd om de prijsuitreiking  mee te maken. Dat was erg genieten.

Maar tot onze schrik waren er dit jaar geen vissertjes op komen dagen. De prijzen konden dus in de kast blijven. Wat bleek …..er wonen op dit moment niet zoveel ‘lagere schoolkinderen’ in het Paddemoes zodat wij maar op de nieuwe generatie wachten.

De oudere organisatie hebben het stokje inmiddels door gegeven. Zodat die (wat ze tegenwoordig de oudere jongeren noemen) nu aan de beurt kunnen zijn. Nou petje af hoor. Het liep allemaal van een leien dakje.

Ook het kersverse bruidspaar (nog in de witte broodweken) liet zich van zijn goede kant zien. Als je iets nodig had en het zelf niet kon halen werd het vanzelf bij je gebracht.

Ondanks dat ik al jaren niet meer in het Paddemoes woon, krijg ik altijd nog een uitnodiging om dit feest mee te komen vieren. Waar voor mijn hartelijke dank.  Ook het lekkere ijs van De Dames van  Akkerlust was een lekkere afsluiting van deze gezellige avond. Ik zou zeggen, blijf gezond en tot volgend jaar.

Groetjes Ria van Dijk