Stichting Groen en Geluk

Zonnebloemwedstrijd

Afgelopen vrijdag hebben wij de prijsuitreiking gehouden van onze wedstrijd: ‘Wie kweekt de hoogste zonnebloem’.

In het voorjaar verkochten wij zakjes met zonnebloemzaadjes voor de Stichting. Middels een whatsappgroep hield iedereen elkaar op de hoogte over de voortgang. Bloemen langer dan 2 meter zijn we gaan meten met hulp van Nora van Leeuwen en Dustin van Bemmelen. Dustin was weer bereid om zich te verkleden als zonnebloem. Het pak zit hem dan ook als gegoten.

We hebben 7 adressen bezocht in Stompwijk en Leidschendam. Het was prachtig om te zien hoe mooi de bloemen erbij stonden en hoe enthousiast de deelnemers waren over de zorg voor hun bloem. De bloemen zijn echt gaan leven voor deze deelnemers. De top 4, met bloemen van 3 meter of hoger, zijn geworden:

4e plaats: fam. Loomans met een hoogte van 3.00 meter en met een zonne bloem met de meeste knoppen.

3e plaats: Mw. van Santen met een hoogte van 3.07 meter en deze lijkt nog niet uitgebloeid.

2e plaats:  Mw. Ant van Bohemen, die een strijd met haar kleinzoon aanging om de winst. Haar zonnebloem is blijven steken op 4.14 meter.

1e plaats: Quinten van Bohemen (de kleinzoon) met een geweldige hoogte van 4.57 meter!

Deze mooie bloem is te bewonderen in zijn voortuin aan de Dr. Van Noortstraat tegenover het Dorpspunt.

De prijzen zijn uitgereikt en we hebben met elkaar een mooie avond gehad, dank jullie wel aan alle deelnemers!

Wil je volgend jaar ook meedoen? Volg ons op facebook voor de info! Ook voor meer leuke activiteiten verwijzen wij daarnaar.

Burendag

Zo gaan we volgende maand, op zaterdag 24 september, met elkaar burendag vieren! Met hulp van het Oranjefonds organiseren wij zaterdag 24 september een gezellige middag insectenhotels bouwen met (voor wie wil) aansluitend een BBQ. Bouw een insectenhotel voor je eigen tuin of straat of help mee aan het hotel voor bij de stichting!

Wie: Iedereen die woont in Stompwijk is welkom.

Tijd: Het is vanaf 14u. BBQ tot ongeveer 20u.

Kosten: Deelname is € 5,— pp, kinderen t/m 4 jaar gratis, drinken en materialen zijn inbegrepen.

Waar:                 Dr van Noorstraat 53a in Stompwijk.

BBQ:                   Neem zelf je eigen vlees en drinken mee. Voor de kinderen                                  hebben we genoeg vermaak! Zin om ook te komen?

Aanmelden:     Is verplicht en kan t/m 20 september, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Alleen een insectenhotel komen ma-           ken kan ook.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@stichtinggroenengeluk.nl of een berichtje naar Maarten of Mariska van der Meer.

Wij hebben er zin in!