Burendag 2022

Op 24 september is het weer Burendag, een dag om elkaar beter te leren kennen, samen koffie drinken met wat lekkers erbij. Nog leuker is dit wanneer we samen iets maken of toekijken hoe anderen lekker bezig zijn. Vorig jaar hadden we de kleurrijke actie om stoelen te verven en voorzien van plantenbakjes. Hoe leuk is het om nog steeds van die kleurrijke stoelen het dorp terug te vinden.

Dit jaar willen we graag de afvalcontainers gaan opvrolijken. Iedereen heeft er minimaal 1 en maximaal 3, want met die 4e (blauwe) kunnen we beter Stompwijk’92 blij mee maken!

Wat komt hierbij kijken: Een compleet verzorgde workshop van Elly de Waal die weer erg leuke ideeën in haar hoofd heeft. Ik hoorde al over sponsjes in de vorm van vlinders, vogels, hartjes, en met een kwast verf is ook direct resultaat te halen.

We gaan zorgen voor biertafels en banken en een lekker achtergrondmuziekje, verzorgd door Alfons. Jij kunt er voorgrondmuziek van maken door zelf te gaan zingen, accordeon of gitaar te spelen. Of een dansje te doen en jezelf in the spotlight van de buurt te zetten. En onze buurt is groot, het hele dorp wordt uitgenodigd om te komen optreden en om te komen luisteren.

Wil je koffie, zet dan zelf een potje of doneer een pak koffie. Wil je taart, bak die dan zelf en geniet met elkaar van het baksel. Het mogen natuurlijk ook koekjes zijn. Trek wel oude kleding aan.

Mocht de weersverwachting minder goed blijken te zijn, al kan ik mij dit na zo’n eindeloze zomer amper voorstellen, dan zoeken we nog partytenten om in ieder geval droog te kunnen zitten en droog te werken.

Maak van te voren de containers goed schoon, zodat de verf goed houdt.

We zoeken ook nog vervoer op platte karren naar het Pinksterbloemveld, dit vooral vanaf de buitengebieden. Dus heb je een werkloze platte kar staan en wil je op zaterdagochtend containers ophalen dan maak je ons erg blij. Je kan natuurlijk ook een fitte buurjongen of -vrouw vragen om de container te halen en te brengen in ruil voor een lekker bakkie koffie.

De start is om 10.00 uur en loopt door tot 14.00 uur.

Iedereen welkom, zet de datum alvast in je agenda!