Oldtimerrit

                                                   

Zondag 28 augustus stond bij veel oldtimer liefhebbers al lang in de agenda. Al vele jaren wordt dit bijzondere evenement georganiseerd door Joost Janson en Adri Bennis met grote steun van Marion en Rosalie. Deze keer geen vertrek vanuit de Bles, maar vanuit het Dorpspunt, dus het kerkplein stond vol met oude, klassieke auto’s van diverse pluimage. Je kunt beter zeggen welk merk er niet bij was dan wat er wel mee reed, er waren maar liefst 55 equipes!

Wat een enthousiasme en wat hadden de heren weer een mooi parcours geregeld, heel afwisselend door het mooie groene hart richting Bilderdam. Het was een prachtige dag en daardoor veel fietsers, wandelaars en boten die ook op pad waren, maar op zo’n dag heeft eigenlijk niemand haast op een paar groepjes wielrenners na. Er kon op diverse plekken gestopt worden voor een hapje of drankje. In Noorden was het behoorlijk druk, wij hebben zelf een stop gemaakt in Zegveld waar het minder druk was. In het centrum van Oudewater waar we later doorheen reden konden we het beeld van Swiebertje bijna niet zien door de vele Stompwijkers die hier de stop gemaakt hebben.

Zwaaien en dan natuurlijk niet op het papiertje letten, ja dan zit je gelijk een brug verkeerd. Maar we zijn eruit gekomen en via Hekendorp terug via de Weipoort waar bij Hoveniersbedrijf Janson een gezellige afsluiting georganiseerd was, met een life achtergrond bandje dat in de Lift zit en ook zo heet.

Er waren maar liefst 7 equipes die alle 9 foto’s getraceerd hebben en voor alle 7 was er een prijsje. Hopelijk heeft iedereen wat in de fooienpot gedaan want het is op zich al geweldig wat een feestje zij ervan maken zonder inschrijfgeld te vragen.

Wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn. Voor deze editie Joost, Marion, Adri en Rosalie bedankt namens alle deelnemers, het was weer top! 

Ria Luiten