Succes voor Blesruitermensters Purdy en Lindsay op NK in Ermelo

Dinsdag 23 augustus werden de Nederlandse Kampioenschappen Mennen (Dressuur en Vaardigheid) verreden op het KNHS centrum in Ermelo.

Purdy van der Salm en Lindsay Landman hadden zich via de districtskampioenschappen hiervoor geselecteerd. Purdy reed alleen de dressuur en moest het opnemen tegen 18 geselecteerde menners uit het hele land en eindigde uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 3e plaats en zou dus in principe een bronzen plak hebben. Maar de beste 5 uit haar klasse moeten nog een finale proef rijden met nieuwe en andere jury’s en daarbij zakte ze helaas nog een plaatsje, maar 4e van Nederland worden daar was Purdy dik tevreden mee en is natuurlijk een prima prestatie.

Lindsay had geduchte tegenstand bij de dressuur en viel net als Purdy net naast het podium met een 4e plaats. Lindsay startte naast de dressuur ook in de Vaardigheid en zij reed, met haar vader Henry als vaste groom, een foutloze rit binnen de gestelde tijd en mocht dus de barrage rijden, daarbij ging het snel en tot vlak voor de finish foutloos. Helaas reed zij op de voorlaatste poort er een bal af en dat betekent normaal dat je buiten de prijzen valt. Dus Lindsay spande haar pony’s uit en stonden al op de trailer toen bleek dat er maar twee deelnemers sneller waren dan Lindsay ondank de 5 strafseconden vanwege het afrijden van een bal.

Brons dus voor Lindsay, gelukkig was er een “concurrent” die buiten de prijzen viel bereid om Lindsay en haar vader op de kar te nemen en zodoende toch op het hoofdterrein haar prijs in ontvangst kon nemen en onder luid applaus van het vele publiek haar ereronde rijden.

Een groepje Blesruitermenners uit Stompwijk was naar Ermelo mee gereisd om de verrichtingen van Purdy en Lindsay te bekijken, tenslotte is het uitkomen van twee Blesruitermenners  op de Nederlandse kampioenschappen een buitengewone prestatie.

Purdy en Lindsay, gefeliciteerd

Ab