Toerclub Stompwijk

Het einde van de zomer nadert, ook voor de Toerclub, maar we blijven gewoon onze ritten rijden. Toch was het afgelopen zondag niet zo druk bij de start. Voor de A en B stond Oudewater op het programma. Sommige groepen kozen voor de nabij gelegen Theetuin De Kwakel. De rest ging naar het plein op de brug in het mooie centrum van deze stad. De A1 reed met 11 man het Klaverblad af. Dat is toch een stuk overzichtelijker dan de 17 man van de week ervoor. Eentje had zaterdag al het Markermeer rond gereden en hield het nu bij een korte rit. De overige 10 gingen vanaf Bodegraven verder richting Woerden en Montfoort. De captain wist ze af en toe te verrassen met een ongebruikelijke route, maar uiteindelijk blijken ook vele wegen naar Oudewater te leiden. De groep van Jaap zat er al en wij sloten aan op het terras. Het plein is omringd door mooie geveltjes en oude gebouwen die doen denken aan Amsterdam, maar dan een stuk rustiger en minder toeristisch. De penningmeester was jarig geweest en betaalde de appelpunten, uit eigen zak uiteraard. Daarna vertrokken we voor de terugweg via Polsbroekerdam en Vlist. Na ruim 100km waren we moe maar voldaan weer terug van een mooie rit.

Arno van Rijn

Zondagochtend half 9, ruim 50 fietsers staan te trappelen op hun pedalen om van start te gaan. Wij van de C1 gaan richting Delft naar het Rieten Dak. Natuurlijk niet rechtstreeks, maar via mooie routes dwars door de natuur, zoals de Bovenmeer, Bentwoud waar het hoge riet langs de slootkant staat te wuiven, een haas zijn oren boven het maaiveld uitsteekt en wij fluitend voorbij zoeven. De groep bestaat slechts uit 5 deelnemers, een ander deel is van hun jaarlijkse viswedstrijd overgeschakeld naar een jaarlijks fietsuitje. Dus ook allemaal goed bezig.

We pakken nog even een drinkstopje om een foto te nemen van een zeer bloemrijke berm.

We gaan via Moerkapelle nog even checken of de Roerdomp er echt nog wel staat en ja dit kunnen we bevestigend beantwoorden. We pakken een halfrondje Rotte om halverwege richting Bleiswijk te fietsen, via Berkel Rodenrijs en Pijnacker richting het Rieten Dak in het Delftse Hout. Ook altijd weer mooi.

Tijdens de koffie nemen we de nieuwtjes door. Lidia trakteert ons op een bakkie omdat ze dinsdag jarig is. Dus zodra u dit leest even zingen voor Lydia in de gloria.

Door het Biesland via de Brasserskade richting Nootdorp. De gehele Veenweg af richting Leidschendam en over de Stompwijkseweg richting huiswaarts. Dit was eigenlijk nog een nijdig stukje met flink tegenwind, maar we hebben het gehaald. Moe en voldaan hebben we pakweg 56,80 km afgelegd in 3 uur beweegtijd, met een gemiddelde snelheid van 18,8 km en de max. snelheid was 28,9 km.  Nou u bent weer helemaal op de hoogte en als u denkt, dat is leuk, dat wil ik ook, kom dan zondagochtend half 9 naar de sporthal en fiets een keer gezellig mee.

Petra