Wedstrijd Blesruitermenners in het Wilsveen

Jaarlijks organiseren de Blesruiters een menwedstrijd in het Wilsveen. Een wedstrijd waarin, door de aanwezige ruimte,  3 onderdelen kunnen worden verreden, nl. dressuur, vaardigheid en een minimarathon waarvan de laatste twee 2x gereden mogen worden. In de Minimarathon zijn bovendien 3 marathon hindernissen opgenomen. De paarden en pony’s moeten dus behoorlijk “aan de bak” maar gezien het uitstekende weer voor “mens en dier” was dit geen probleem.

Sandra, de partner van onze instructeur Wim Warmenhoven, jureert al vele jaren de dressuur. En ondanks dat zij officieel KNHS jury is en alle klassen mag jureren voelt zij de intentie van deze wedstrijd uitstekend aan en wijst ieder op een prettige wijze op de punten die goed zijn en waaraan gewerkt moet worden. De vaardigheid en zeker de minimarathon zijn altijd spectaculaire onderdelen. De vaardigheid en de hindernissen in de Minimarathon waren ruim opgezet zodat er “pittig” gereden kon worden. Tenslotte is degene die het snelst zonder fouten rijdt de winnaar en daar deed iedereen in zijn eigen klasse zijn uiterste best voor.

De mencommissie had een puntensysteem opgezet zodat van de 3 onderdelen een overal einduitslag kon worden bepaald. Bij de pony’s enkelspan werd Purdy van der Salm eerste en Martine van der Helm knap tweede met een vrijwel gelijk aantal punten.

Bij de Paarden moest Kitty Smits-Roeling de eer geven aan Iris Flaton. Kitty die er vaak met de winst  vandoor gaat, vatte het sportief op “Ik zag de bui al hangen”.

Bij de tweespan Pony’s eindigde Mike Kappetijn net voor Lindsay Landman.

Tussen de wedstrijd en de prijsuitreiking zat uiteraard enige tijd om de mencommissie de gelegenheid te geven om de einduitslag te bepalen. Deze werd opgevuld met een gezellig “onder onsje”,  vrijwel alle deelnemers waren aanwezig.

Conclusie: een enerverende, sportieve en vooral ook gezellige mendag. Waar gezien de reacties, iedereen het uitstekend naar zijn zin heeft gehad.

Uiteraard dank aan alle vrijwilligers; Marco, Dirk-Jan, Danielle, Theo en Piet en niet te vergeten de Fam. Koek voor de zorg in de Catering.

En om even niet te vergeten, zaterdag voor de wedstrijd was het opbouwen en daar zijn altijd zonder problemen genoeg “handjes” voor. Om 9.00 uur koffie en na afloop zo rond 12.00 uur een broodje met gebakken eieren van Sjaan, een prima start toch!

Ab