Halloooooooooooooooo lieve kinderen,

Daar staan wij weer met z’n allen aan het begin van een nieuw schooljaar. Fijn toch om weer gezellig naar school te gaan, niet alleen om te leren, maar ook om elkaar weer te zien en te spreken! Bijvoorbeeld: jouw vriendjes, de juffen en de meesters! Inmiddels zijn jullie al een weekje naar school gegaan, maar alvorens verder te schrijven, wil ik even vragen: hoe is de vakantie geweest? Hebben jullie flink genoten en zijn jullie goed uitgerust? Ik hoop van wel, want alleen als je goed ontspannen bent, lukt het leren beter!

O zeg, nog een vraagje: hoe vonden jullie het nieuwe speelmateriaal om tijdens het overblijven mee te spelen? Eigenlijk is deze vraag toch overbodig, want ik zag jullie met zoveel  enthousiasme, dat wil zeggen met vreugde en blijheid spelen, dat ik meteen de indruk kreeg dat het allemaal wel goed in de smaak is gevallen! Zelf ben ik eveneens verrukt hierover! Wat ook mooi is om te zien, is hoe de oudere kinderen, de jongere vriendjes leren basketballen! Fantastisch joh! Verder zijn de stelten zijn zeer favoriet! Bijna alle kinderen willen hierop leren lopen! Vroeger heb ik dat ook op school geleerd en kan dat gelukkig nu nog steeds! Wat mij ook is opgevallen, is dat jullie zo goed kunnen luisteren wat het opruimen van en het omgaan met dit nieuwe materiaal betreft! Niets stuk maken en alles keurig netjes op zijn plaats na het spelen! Wat zijn wij allemaal blij met jullie en Juf Ellen vast wel in  het bijzonder, die alles nog ’s extra nagaat! Knap hoor lieve kinderen, ga zo door! Dan kunnen jullie nog heel lang van genieten! Zo zie je dat we voor alle leuke dingen die wij mogen meemaken, zoals dit speelmateriaal, de vakantie, de Paardendagen, de jarigen, zoals juf Tineke’s verjaardag met zo’n mooie foto in de Dorpsketting, de kermis, weer naar school enzovoorts! Zo zijn er nog tal van fijne dingen die we nog op kunnen opnoemen! Sla de Dorpsketting maar open en je vindt er een heleboel! Allemaal leuke en prettige dingen, allemaal zegeningen om dankbaar voor te zijn! Natuurlijk zijn er ook vervelende dingen, maar als wij dankbaar zijn en onze zegeningen tellen, dan vallen de lastige en onprettige dingen toch wel weer mee! Trouwens daar heb ik het al een keertje over gehad. Dingen die tegen vallen, daar hoeven wij niet altijd in teleurgesteld te zijn, want vaak leren wij ervan. Het zijn meestal levenslessen, waar wij alleen maar sterker van worden. Ik bedoel geen sterke spierballen krijgen natuurlijk, maar hiermee wil ik zeggen, dat wij met vervelende dingen op deze manier leren omgaan en zo niet alleen ons zelf helpen, maar ook anderen die het eveneens moeilijk hebben! Heel belangrijk is het, de Here Jezus altijd te vragen, om je hierbij te helpen, dan voel je  je altijd stukken beter en krijg  je meer kracht om problemen aan te pakken en op te lossen! Dus……. ga ervoor!

Okay, nu even over Keesje en Annie. Weten jullie dat Keesje en Annie nog steeds bij op en oma logeren? Ze hebben samen met papa, mama, opa en oma  tijdens de vakantie, aan verschillende activiteiten deelgenomen, maar zijn niet naar het buitenland geweest. De zon was heerlijk warm en af en toe heel heet, dus daarvoor hoefden ze echt niet weg. Ze zijn lekker hier in Holland op de camping gebleven. Ze hebben onwijs veel gezwommen en andere leuke dingen ondernomen, maar nu is het uit met de pret, want ook Annie en Keesje moeten weer naar school! Ja, of ze dat nou willen of niet, de mooie vakantietijd gaat gewoon heel vlug voorbij! Intussen zitten zij eveneens al een weekje op school in een nieuwe groep. Keesje zit nu in groep 4 en Annie in groep 3. Super zeg! Het was wel weer even wennen aan het nieuwe lokaal en de nieuwe kindertjes die erbij gekomen zijn! Op de eerste schooldag vroeg opa aan Keesje hoe hij het allemaal vond in groep 4 en natuurlijk ook aan Annie of zij het fijn gevonden had in groep 3? Annie en Keesje vertelden wel honderd uit hoe of zij de eerste schooldag hebben ervaren! “Heel leuk was het en we hebben veel geleerd, maar ook mooie liedjes gezongen!” zei Keesje! “En lezen kan ik ook al heel goed! Wel hele grote en dikke boeken, “ grapte Annie! “Hahahaha”, daar moesten ze allemaal heel hartelijk om lachen! Opeens zei Keesje: “Opa, de juf heeft  een verhaal uit de Bijbel verteld en noemde het een ‘Parabel’. Ik dacht dat ik het begrepen had, maar ik merk dat ik het toch nog niet zo goed begrijp. Kunt  u mij dit nog een keertje uitleggen?” “Goed hoor zegt opa, maar dat zal ik jullie een ander keer vertellen, want nu is het alweer etenstijd! Kom, laten we samen met Oma  aan tafel gaan!” Nou, dat lieten zij zich geen tweede keer zeggen en na een dankgebedje alvorens te eten gedaan te hebben, zaten ze met z’n allen weer tevreden te genieten van het lekkere warme eten dat oma zo heerlijk had klaargemaakt! Nou lieve kinderen, volgende keer vertel ik jullie verder wat opa aan Keesje en Annie heeft verteld, maar……. nu eerst even dit:

Vertel eens wat:

*    Hoe is het tijdens jullie vakantie geweest?

*    Hoe hebben jullie de eerste schooldag ervaren?

Creatief bezig zijn:

*Maak een tekening over de vakantie en kleur deze heel mooi in.

*Maak een opstel, dus een klein verhaaltje over jouw vakantie.

Muziek:

*Tik in bij YouTube:

Liedje over de eerste schooldag.

(Door juf Neeltje en meester Pieter Bas) 11-8-‘21

Nou, dat was ‘t!

Ik wens jullie een gezegend, gezond, leerrijk, plezierig en succesvol nieuw schooljaar toe, samen met jullie meesters, juffen, vriendjes en ouders!

Vergeet niet, God te danken voor alle zegeningen!

Veel liefs en tot de volgende keer,

Olivia (voorleesjuf)