Meezingmiddag in het Dorpspunt

Zondag 4 september was de eerste meezingmiddag georganiseerd in het Dorpspunt. Marian en Hanny hadden zich uitstekend voorbereid en 30 liedjes ingestudeerd. Ze zongen samen maar ook individueel en de muziek was uitstekend verzorgd door Piet, de man van Hanny en hun zoon Nick.

Ze werken vaak samen en dan is er direct sprake van een geolied team. De stemmen gesmeerd en dan van start. Om het meezingen makkelijker te maken lagen de teksten gebundeld op tafel al klaar.

Ze hadden écht meer publiek verdiend, de sfeer was er echter niet minder om. Oma, kwam met haar zoon, schoondochter en twee kleinkinderen en die zijn echt met muziek groot gebracht. De hele familie danste mee en waren zelf ook flinke gangmakers.

Drie generaties vertegenwoordigd, hoe leuk is dat.

Het waren veelal zomerse liedjes en via de Costa del sol, kwam we in Frankrijk, zo is het leven nu eenmaal (C’est la vie, zet de bloemetjes maar buiten..) en weer terug naar (Viva) Espagna. Er is mee gewuifd, ingehaakt, meegezongen, een foxtrot en een quick step gedanst en zelfs een polonaise gelopen en toen waanden we ons even op vakantie.

Dat zonnige gevoel hadden de kijkers naar de Grand Prix in Zandvoort en zeker na de overwinning van Max Verstappen zeer waarschijnlijk ook. Zij zullen vooraf vast hebben meegezongen met het Wilhelmus van Floor Jansen. De volgende keer verwachten we hen ook, want deze heerlijke middag is zeker voor herhaling vatbaar.

Mede mogelijk gemaakt door Cultuur&Co waarvoor onze dank.

Petra Oliehoek- van Es