Bijbelpraatje

Hallo lieve kinderen,

Fijn weer even ‘in de pen te klimmen’! Dat wil zeggen: Fijn weer even te schrijven voor jullie, om zo ons Bijbelpraatje te kunnen voeren!

Hoe gaat het met jullie? Ha, ik zie dat zowat iedereen op school z’n draai al een beetje meer of minder heeft gevonden! Alles gaat nu eigenlijk weer op rolletjes en ik zou zeggen, ga zo door!

Ook bij Annie en Keesje gaat het prima op school! Annie heeft intussen al weer veel nieuwe woordjes geleerd en Keesje kan heel goed rekenen! Weten jullie nog, dat de juf van Keesje over een Parabel had verteld uit de Bijbel, maar dat Keesje dat nog niet zo goed begrepen had en dat hij aan opa had gevraagd om dit nog een keertje uit te leggen? Wel, nu is de school net uit en die twee vrolijke kinderen rennen vlug naar het huis van oma en opa toe.

“Dag opa, dag oma”! roepen ze tegelijk. “Zeg opa, gaat u nog vertellen over wat nou een Parabel is”? vraagt Keesje. “Natuurlijk, natuurlijk” zegt opa!

“Zoeken jullie maar een fijn plekje om te zitten, zo kan je dan beter luisteren”! “Willen jullie niet eerst een lekker glaasje limonade”? vraagt oma vanuit de keuken. Nou, dat hoefde oma niet te herhalen envoor je het wist zaten ze heerlijk genietend van het rode drankje naar opa te luisteren.

Opa streek met zijn hand over zijn baard, kuchte even en begon zijn verhaal:

“Ja, een parabel is wel moeilijk uit te leggen, maar ik zal proberen zo duidelijk mogelijk te zijn! Eigenlijk zijn er meerdere parabels, maar ik zal het voorlopig alleen hebben over die van Jezus. Parabels zijn eigenlijk verhaaltjes, die Jezus aan de mensen vertelde en die door evangelisten in de Bijbel zijn opgeschreven. Het waren verhaaltjes, zo uit het leven van de mensen zelf, zodat de mensen de bedoeling van zo’n verhaal beter konden begrijpen. Jezus wou de mensen iets leren met zijn verhaal. Zo konden de mensen de lessen van Jezus beter begrijpen en proberen te leven zoals  God dat zou willen hebben! Dus verhalen om een beter mens van te worden! Het is zo mooi dat er in alle katholieke kerken op de vorige zondag is gepraat over de Parabel van de ‘Verloren Zoon’. Ook in de Laurentiuskerk te Stompwijk, heeft mevrouw Marianne Turk zo mooi over gelezen en verteld tijdens de kerkdienst!

“Luister”, zegt opa, “nu stop ik even met mijn verhaal omdat ik jullie eerst  een lied wil laten horen en dan praten wij de volgende keer weer verder hierover, okay”?

Dat vonden Kees en Annie heel goed en gingen toen weer even buiten spelen. Ze zouden dan na het eten, naar dat liedje luisteren! Leuk hoor!

Nou lieve kinderen, dat doen wij ook! We gaan eveneens een luchtje scheppen, maar eerst even dit:

Vertel eens wat:

*Ook jullie mogen naar het liedje luisteren en vertellen wat jullie ervan vinden?

Creatief bezig zijn:

*Maak een schilderij over het liedje. Lijkt moeilijk, maar probeer het maar!

Muziek:

*Tik in bij YouTube:

Muziek Welkom Thuis. (Marcel Zimmer)  3 juni 2020.

Ja, dat was ’t dan weer! Veel succes, Gods Zegen en tot de volgende keer.

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)