Samen gezond Zoeterwoude

Wat een prachtig initiatief van de dames Connie van der Post, Evelyn Kessels en Kitty van Leeuwen, de kern van Samen Gezond Zoeterwoude, om met vele vrijwilligers, de verbinders, een mooie route samen te stellen ter inspiratie, informatie en met diverse workshops voor positieve gezondheid, de zogenaamde gezondheidsroute die afgelopen zondag 11 september gefietst kon worden. Op 6 verschillende plekken waren meerdere activiteiten tegelijk te bezoeken en een aantal praktijken was speciaal open voor kennismaking.

Zelf stond ik met nog een aantal kunstenaars in de Dorpskerk om te laten zien dat schilderen een positieve invloed kan hebben. Daar was ook om 14.00 een muzikaal optreden van Cantate Domino en er waren nog meer activiteiten in deze mooie kerk midden in het dorp. Eerst werd om 11.00 door burgemeester Fred van Trigt het startschot gegeven bij Swetterhage.

Er waren folders, de routekaart met exacte tijdschema’s waarop ook een gratis app met QR code, waar alle informatie te vinden was en je kon luisteren naar de audiotour. Het programma was van 12.00 tot 15.00 uur en er was veel animo van de mensen om op deze informele manier kennis te maken met alle mogelijkheden om preventief met je gezondheid bezig te zijn. Een bijzonder geslaagde dag!

Voor meer informatie:

www.samengezondzoeterwoude.nl  

Ria Luiten