Toerclub

Na een frisse rit naar de start stonden velen weer klaar voor vertrek vanaf het Klaverblad. De A-groepen hadden Vlist op de kalender staan. Eén van de captains had echter in de week al contact gehad met die koffietent dat ze echt pas om 12u. open zouden gaan. Er werden dus alternatieve stops ingepland, zoals Bergambacht, Schoonhoven en voor onze A1 werd het Breukelen. Een rit waar het eerder dit jaar slecht weer en dus een lage opkomst was. Deze was mooi te combineren met de route naar Vinkeveen die geheel niet meer op de kalender staat. Het is wel een van de favoriete routes langs o.a. de Amstel, Waver en andere wateren. Mooi slingerende weggetjes door de prachtige natuur en langs wuivende rietkragen. We eindigden met een stuk kaarsrechte weg langs het Amsterdam Rijnkanaal en daarna over de brug en zo het terras op. Een zeer gezellig terras op het plein, waar ze goed zijn ingesteld op een drukke zondagochtend. Er was nog plek zat voor onze 14 man, waaronder een jonge telg uit de familie Bennis, zodat er deze ochtend 3 generaties op de fiets zaten. Daarna weer terug de brug over en zo kort mogelijk op huis aan. Dat ging via Woerden en Bodegraven, zodat we na zo’n 115km weer terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

De C1 groep wordt verrast!

Er stond voor de C groepen een verrassingstocht op de kalender, tja… waar zullen we dan eens met zijn 10en naar toe fietsen? Waar zijn we nog niet geweest? De andere 50 fietsers kozen voor verschillende koffie-bestemmingen. Wij uiteindelijk voor de koffietent aan de Zweth, bij ons bekend als de ‘druiventuin’. Via de Driemanspolder naar de Vliet, door het Elsenburgerbos naar Delft en Wateringen. Wat een bijzondere en mooie route! Het werd helemaal een aparte route toen de captain ons door een woonwijk loodste en we via smalle achterom poortjes gingen. Iedereen dacht al, gaat dit wel goed…en ja hoor, toen liep het spoor dood! Iedereen in zijn achteruit en weer de goede weg opzoeken, was wel komisch hoor! Vlakbij de koffietent ging het groepje door een misverstand ook even in 2en, maar gelukkig kwamen de anderen weer terug! Het was nog lekker rustig op het terras en de koffie werd snel voor ons gezet. Met een paar kleine trosjes druiven bij ons kopje koffie met de mededeling dat er dit jaar geen druiven verkocht werden, want er zat wat meeldauw in de plant, helaas.

Het is echt genieten op deze mooie locatie aan het water. Maar ja…we moeten toch weer op huis aan! Nu weer richting Delft, ook weer via leuke paadjes, naar het Delftse Hout waar we getrakteerd werden op een rondje langs de plas. Langs de Dobbeplas (Voor de geïnteresseerde…een dobbe is een natuurlijke of gegraven poel, in de regel zonder aan of afvoer van waterlopen. Bij nederzettingen waren het vaak ook bluswatervijvers. Tevens drink/of wasplaatsen voor het vee. Wikipedia) naar Nootdorp, Zoetermeer en een extra rondje via het Buytenpark, ook mooi. Wij waren als laatsten thuis, om 12.30 uur met 60 km. en wat hebben we het weer getroffen met het mooie zonnige weer.

Annie van Rijn